De Verbinding

connector2

De Verbinding BV is een gewoon commercieel bedrijf. Maar wel een met een maatschappelijke missie. Niet winstmaximalisatie maar het aantal arbeidsplaatsen staat voorop. En daarmee het welzijn van de medewerkers die doof zijn. Mensen voor wie het niet makkelijk is een reguliere baan te vinden, ondanks hun kennis en vakbekwaamheid.

Toine van Bijsterveldt “Ik ben vader van een dove zoon en wilde werk creëren voor dove mensen. Om meer dove mensen mee te laten doen, is het creëren van passende banen een voorwaarde. Waardering en inkomen zijn belangrijk. Een eigen identiteit. Daar gaat het om”.

Hij begon samen met Pieter van Burik in 2007 De Verbinding BV. Ze ontvingen diverse onderscheidingen o.a. het hoogste niveau op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van PSO-Nederland en de Hoofd-Hart prijs van Triodos bank in 2012. Bekijk het filmpje 

Al vanaf het begin stelt Schipper Kozijnen zich garant voor een aantal productie-uren per jaar. Later doet Ruiter dakkapellen dat ook. De professionele fabriek waar vaklui met hout en aluminium op maat kunnen werken, wil haar klantenbestand uitbreiden en de opgebouwde basis verbreden.

Met Social label>STILL krijgen de medewerkers van De Verbinding een eigen aantrekkelijk product voor de consumentenmarkt erbij. Het product is zodanig ontworpen dat het in de toekomst uitgebreid kan worden naar de onderwijsmarkt (scholen en bibliotheken). En zelfs de bouwsector waar De Verbinding BV afgelopen jaren een goede reputatie heeft opgebouwd. www.deverbindingbv.nl 

social label