STICHTING

v.l.n.r. Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone) 

Even voorstellen
Petra Janssen en Simone Kramer zijn de gedreven initiatiefnemers van Social label. Petra gaf jarenlang les aan de Design Academy Eindhoven op de afdeling Man & Communication en verzorgde diverse Graduation shows. Zij is grafisch ontwerper en heeft samen met Edwin Vollenbergh Studio Boot, een multidisciplinair designbureau in ‘s-Hertogenbosch. Simone heeft haar eigen bureau C-mone voor cultuur & communicatie. Vanuit ruime ervaring in de creatieve sector ontwikkelt zij samenwerkingsprogramma’s en legt nieuwe verbindingen om de kunsten meer in het leven van mensen te plaatsen.

De wereld mooier en socialer maken door mensen mee te laten doen,
en te inspireren. Articipate!

Petra en Simone willen kunst en design in de maatschappij plaatsen. Door hun combinatie communicatie en creativiteit samen met een flinke dosis idealisme en doorzettingsvermogen weten Petra en Simone nieuwe openingen te maken en verschillende groepen uit de samenleving te betrekken en verbinden. Elke keer weer ontstaat er een smeltkroes. Samen zijn ze sterk om nieuwe sociale waarden te verbeelden. Hun samenwerking krijgt concreet vorm in de stichting Social label – Socio economics. Waar tijd, betekenis en aandacht de nieuwe waarden zijn.

Stichting Social label
De stichting heeft een Raad  van Toezicht en een Directie/Bestuur. De initiatiefnemers vormen het dagelijks bestuur en organisatie van stichting Social label. Daarbij wordt nauw samen gewerkt met ontwerpers, diverse werkplaatsen, ondernemers, overheid, onderwijs en andere professionals in Nederland. Samen dragen we het gedachtegoed naar een inclusieve wereld uit waarin iedereen mee kan doen. De opbrengst van de producten voor de werkplaats wordt ingezet voor het ontwikkelen van waardevol werk en communicatieve projecten om meer mensen mee te laten doen. Op naar een creatieve en mensgerichte economie waarin niemand aan de kant staat.


social label