Ateliers

Ontschotting
Inclusie verenigt verschillende leefwerelden in creatieve samenwerkingen (cocreatie). Social label brengt via vijf ateliers >CRAFT >ASSEMBLEE >MOVE >STORY >OPEN haar methode in waarbij de persoon centraal staat, het proces leidend is en het product of activiteit een uitkomst om samen op het podium te staan. In samenwerking met toegepaste kunstenaars en zorgprofessionals geven we verder vorm aan ontschotting en deelname in cultuur en design. Dit brengt de deelnemers en omgeving, professionals en publiek verder naar een inclusieve samenleving. De impact van het programma van de ateliers is ‘ontschotting’, waarbij nieuwe groepen van creatieven ontstaan door het samen werken, samen maken en samen presenteren.

Les geven in de maatschappij
Op de verdieping van het Social label Lab zijn inmiddels vanuit de sociaal duurzame designcollectie de ateliers Craft, Assembly en Storytelling ingericht. Voor de Ateliers zijn ateliermeesters aangetrokken die vanuit hun professie in de toegepaste kunsten werkzaam zijn en les geven in de maatschappij.

In de ateliers ontwikkelen we educatie en werk op maat voor mensen die om wat voor reden dan ook niet hun weg vinden in de maatschappij of arbeidsmarkt. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze weer grip willen krijgen op het leven en een voorliefde voor ambacht en maken hebben. Leerdoelen hangen samen met het werken met je handen (vakmanschap) en je gevoel (nieuwe ervaringen), het integreren in de maatschappij (sociale contacten en netwerk) en jezelf terugvinden (eigen waarde en emotionele stabiliteit).

Het opzetten en programmeren in de Ateliers is mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie

social label