Craft

Belangrijkste uitgangspunt van het Craft Atelier is textiele werkvormen waarmee verschillende producten kunnen worden vervaardigd uit de Social label collectie. Met het maken van deze textiele producten leert men het vak en is er uitwisseling tussen de verschillende deelnemers. Dit kan zijn in taal, achtergrond en passie. Ook wordt er een nieuw Social label product ontworpen in samenwerking met de Ateliermeester waarvoor de deelnemers van de groep het uitgangspunt zijn.

Ateliermeester Brigit Vermeulen 

“Niet geleid door trends maar door intuïtie, grondstoffen, materialen, ambacht, eigen interesse en productievormen ontstaat een collectie. Ik doe, maak en breng waarin ik geloof.”

 

Brigit
Afgestudeerd aan Bossche Kunstacademie modevormgeving in 1989.  Haar focus lag daarna de eerste veertien jaar op het modevak met een eigen collectie en een winkel. Sinds 2003 zet ze haar passie voor interieur en food breder in en ontwikkelde ze concepten die design, kunst en mensen verbinden. Daarbij was ze zes jaar hoofd Bachelor onderwijs van Academie Artemis. Daar was haar ‘drive’ studenten te inspireren, hen bewust te maken van de nieuwe ontwikkelingen en kansen die er liggen voor verbinding met thema’s en professionals uit het werkveld. Als een allround-denker met  een creatieve geest, haar ambachtelijke skills en haar achtergrond in het onderwijs is Brigit een Ateliermeester die goed past bij het Craft atelier van Social label.

Siham
Ze werkt vanaf de zomer 2021 in het Craft Atelier van Social label en heeft altijd al affiniteit met handwerken gehad als hobby. Door een aantal mentale tegenslagen is zij aan het re-integreren. Siham woont met haar dochter op steenworp afstand van het Werkwarenhuis op Tramkade. Met haar Marokkaanse roots spreekt ze haar taal goed. Dit komt goed van pas in de uitwisseling met andere vrouwen die de Nederlandse taal willen leren. Onder het genot van een kopje thee en het geluid van de naaimachine vinden leuke gesprekken plaats. Ze wil leren om ook met de naaimachine overweg te kunnen. Marite, net als zij doorstromer vanuit Talentontwikkelingstraject WeenerXL, leerde haar de fijne kneepjes van het vak. Ze kan nu goed zelfstandig met de naaimachine overweg. De nieuwe Ateliermeester daagt haar uit om haar handwerktechnieken nog verder te verbeteren en vertrouwen te krijgen.

Derya (luister hier naar het verhaal van Derya)
Derya is leergierig en enorm gedreven om de Nederlandse taal te leren zodat ze haar passie als docent handwerken ook in Nederland kan vervullen. Noodgedwongen heeft ze haar thuisland Turkije moeten verlaten als politiek vluchteling. Na opvang woont ze met haar gezin in Rosmalen. Derya was docent handwerken op een universiteit in Turkije. Haar skills zijn daarom ook erg goed waarmee ze anderen in de groep ook weer inspireert. In het Craft Atelier kan ze haar talenten laten zien en in het contact met de andere vrouwen beheerst ze de Nederlands taal steeds beter. Zo krijgt ze een breder perspectief op de Nederlands samenleving. Haar droom is om in het onderwijs in Nederland aan de slag te gaan als docent handvaardigheid.

Maxime
Maxime werkt in het Craft Atelier van Social label. Ze is afgestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute. Na het behalen van haar diploma kreeg haar leven door covid een andere wending. Meedoen in een professionele setting en de combinatie van handwerk en zorg zijn nu passend voor haar. Ze werkt in het Craft Atelier van Social label. Het geeft haar inspiratie, uitwisseling en vertrouwen om op een rustige manier te re-integreren vanuit de ziektewet en in te zetten op haar toekomst. Maxime is erg gepassioneerd over alles rond duurzame kledingindustrie. In de toekomst wil Maxime haar eigen kledinglijn van tweedehands kleding en stoffen ontwikkelen.

social label