Open

Social label Works
Het Nederlandse Social label ijvert sinds de oprichting met diverse ontwerpers en werkplaatsen voor een andere kijk op werk en design. Alleen samen maken we de beweging naar een inclusieve economie groter. Initiatiefnemers Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone) zien design als een middel om een noodzakelijke systeemverandering op gang te brengen. ‘Door onszelf op te stellen als creatief ondernemer en pionier zijn we in staat om mee te denken over de toekomst van onze samenleving. Een ontwerper heeft veel tools in handen om meer te kunnen betekenen.’ ‘Kan design de wereld redden?’ vroeg Social label aan journalist, schrijver Jordan Hruska (o.a. The NY Times en The Economist). In zijn hoopgevende antwoord introduceert hij het begrip ‘rethinking design’. ‘Het wordt tijd te pleiten voor een meer inclusieve wereldecomie. Arbeid is daarin het ijkpunt om onze ideeën over het milieu en over elkaar te hervormen’. Laat dat nou nét het vertrekpunt van Social label zijn…

Bestel het boek Social label Works hier

Smeltkroes – uitwisseling en dialoog
We verbinden diverse groepen van makers en professionals, werken samen met zorgorganisaties, social firms, bedrijven, overheden, onderwijs, diverse culturele en maatschappelijke initiatieven en ontwerpers. We creëren nieuwe kansen door onverwachte ontmoetingen tussen publiek, makers en professionals. We organiseren ism wetenschappers, beleidsmakers en zorgprofessionals lezingen, rondleidingen en ronde tafels over onderwerpen als inclusiviteit, duurzame inzet van arbeid.

(Inter)nationaal podium – social movement
Rond de productontwikkeling van een label creëren we verschillende communicatiemomenten. De makers van het betreffende Social label vormen zelf de campagne met hun uitstraling van trots en erkenning. Ieder Social label heeft zijn eigen verhaallijn en hoofdrolspelers. Via een professionele photoshoot en interviews brengen we de makers, begeleiders en werkplaats in beeld. Samen vertellen we op een andere, positieve manier het verhaal van de mensen van werkplaatsen en brengen hun talenten in beeld.Via events bouwen we het podium om de makers van de werkplaatsen te presenteren en hun producten te verkopen. De Dutch Design Week is zo’n podium waar ontwerpers hun verbinding met Social label mee uitdragen en professionals in sociaal ondernemen samen in gesprek gaan. Naast de Dutch Design Week Eindhoven zijn er diverse exposities in het land zoals conceptstore X-bank en GLUE in Amsterdam. Maar ook internationaal wordt Social label gevraagd. In april bezoeken we de Designweek in Milaan, Salone del Mobile, samen met deelnemende werkplaatsen. Naast debat en dialoog verzorgen de makers en begeleiders live workshops op locatie.

Exposities oa Den Bosch > Milaan > Londen > Boedapest > Turijn > Napels > Lille > Brussel > Eindhoven

De designcollectie is te bewonderen in het Social label Lab / Werkwarenhuis op Tramkade 24 in Den Bosch.
Waar je ook in de wereld van Social label lekker kan eten en drinken op een inspirerende plek.

 

social label