>MASK

Creatieve werkplaats Artenzo

Ria Mul is een bijzondere kunstenaar die al een hele tijd schildert en al eerder samenwerkte met kunstenaar Marc Mulders. Zo was Ria’s werk onderdeel van de expositie van Marc Mulders en Claudy Jongstra rond het Paradijs in museum De Pont in Tilburg.

Bijzonder talent
Ria kwam op jonge leeftijd bij Amarant en ging naar speciaal onderwijs. Haar moeilijke gedrag veranderde toen Ria begon met schilderen. Haar bijzondere talent was aanleiding voor Amarant om creatieve werkplaats Artenzo op te zetten.

Haar werk op het podium
Voor >MASK is het kunstenaarsduo Marc & Ria alweer een poos samen aan het werk. In de samenwerking met Marc Mulders staat Ria’s ontwikkeling en haar werk als kunstenaar centraal.

We zagen naast de overstap van acryl naar olieverf ook de ‘schildertoets’ van Ria vloeiender en sensueler worden. En zie het mooie resultaat: vijf prachtige doeken, een grote en vier kleine. Hoe mooi is het dat haar werk nu de basis vormt voor dessins op sierkussens uit Social label productlijn >MASK, ware kunstwerkjes op de bank in diverse huiskamers’,
Albert Matthijssen, artistiek leider creatieve werkplaats Artenzo, Tilburg.

Door de ogen van Ria
Via haar werk vertelt Ria wat haar bezighoudt. Ze heeft een passie voor geheimzinnige, geurende, choquerende zaken die ze verbergt achter het gordijn in haar atelier. Ze kan de voorstellingen die ze in haar hoofd heeft feilloos overzetten naar doek. Via>MASK kijken we door de ogen van Ria. Het publiek kijkt mee in haar belevingswereld, ze wordt uitgenodigd om een stukje uit haar eigen wereld te komen en laat ons juist weer scherper zien.

 

 

social label