>HOUT


Dit zijn de trotse makers van >HOUT

WOODWORKS, de  houtwerkplaats van AMARANT, Tilburg en Breda.

Slow Design. Piet Hein Eek, ambassadeur van het eerste uur, maakte tekeningen voor vijf stoere >HOUT producten die gemaakt, verhuurd en verkocht worden door de werkplaats. De begeleiders zorgen voor mallen en organiseren hout- werkopleidingen om het vakmanschap aan te leren.

Rhealy. Stoer en lijkt een tikkeltje onverschillig. Meer betrokken dan je zou denken. Ontwerpt en maakt ook kindermeubels voor zijn familie en vrienden.
‘Leuk om bankjes van Piet Hein Eek te maken omdat veel mensen ervan houden! Maar zelf hou ik meer van de stoelen van Rietveld’

Joshua. Stil water. Techniek is zijn lust en leven. Klimt ook het dak op als er een lek is.
‘Ik maak alles! Of het nu van hout is of iets met electro-techniek.’

Jeroen. Werkt nu hard als klusser maar wil straks ook mooie ontwerpen uitvoeren. Gezellig prater.
‘Ik maak alles! Ik werk met plezier!’

Martin .
Houdt niet van stilzitten. Maakt ook stoelen met zittingen van fietsbanden. En krukjes.
“Ik ben graag bezig met schuren en lakken. Ik vind het mooi om hier bij betrokken te zijn.”

Giovanni en Bjorn. Verheugen zich op het moment dat de werkplaats in Breda helemaal in bedrijf is. Laat deze twee maar schuiven!
‘We zijn trots op het eindproduct en ons werk’

Uitgelicht: BEN
“De producten brengen me naar andere plekken, zoals vorig jaar oktober Dutch Design Week. Iedere keer is het weer spannend!’

Ben is het logistieke wonder van Woodworks. Hij brengt o.a. het spreekgestoelte naar de plekken waar het ingehuurd is. Zonder navigatie want hij kent de stad en de omgeving op zijn duimpje. Als hij een keer ergens geweest is rijdt hij er de volgende keer zo naar toe.

Ben staat voor iedereen klaar en rijdt weg in iedere auto of bus. Maakt overal en met iedereen makkelijk een gezellig praatje en geniet (soms stilletjes) van mensen en gezelligheid. Hij heeft zijn plek gevonden bij Woodworks. Verveeld zich geen moment meer. Hij heeft het naar zijn zin, dat zie je aan de glimlach op zijn gezicht.

 

 

 

social label