>VAAS

Dit zijn de trotse makers van >VAAS
Ad, Jadwiga, Ramona en Oswin, Marie Christine, Romy, Angel en Gerard

Keramiekwerkplaats Artenzo in Tilburg
De unieke handgedraaide potten van keramiektalent Oswin waren aanleiding voor de ontwikkeling van Social label >VAAS. De werkplaats van Artenzo bleek nog veel meer keramiektalent in huis te hebben. Makers die bovendien van ‘moeilijk werk’ houden. Het maken van de exclusieve kroon vraagt aandacht en vakmanschap, slow design bij uitstek. Keramiste Olga Pullens gaf de makers van Artenzo workshops om ze het vakmanschap bij te brengen.

Ad. Niet zo’n prater, meer een doener. Natuurlijk met passie en overgave.
‘Ik weet al best veel van keramiek. Het is mooi om te doen. Social label is aandacht krijgen en dat is fijn.’

Romy. Praat alleen als je ze langer kent en op haar gemak is. Lacht wel want houdt van humor. Maakt zich graag mooi. Voor de foto’s deed ze haar speciale haarband in. Blijkt erg creatief en leert snel nieuwe dingen aan.
‘Ik vond vieze handen krijgen van klei eerst maar raar. Maar nu kies ik er voor want ik vind het helemaal leuk.’

Jadwiga. Giet potten. Is altijd samen met Ramona. Mooi stel. Hebben soms te veel lol (zegt ze zelf). Wil nog veel meer uitdagingen want ze houdt van moeilijk. Het afwerken van de kroon met scherpe mesjes en schuurdingen is het leukst.‘Ik vind het goed dat we in de picture staan, worden we (eindelijk) een beetje bekend.’

Ramona. Vindt Social label heel leuk, interessant en leerzaam. Leert nieuwe dingen. Hoe ze perfect met klei kan omgaan. Hoe je moet afwerken. Vind Roderick een toffe man. (en moet lachen om zijn opmerkingen)
‘Het geeft een heel ander gevoel als de spullen die je maakt ook echt verkocht worden.’

Marie-Christine. Behalve keramiek schildert ze ook. Het liefst reptielen, vogelspinnen en vissen. Maar keramiek is interessanter. Ze wil overal meer van weten en zelf gaan gieten. Heeft het erg naar haar zin als ze aan haar eigen dingen mag werken.
‘Door Social label kan ik samenwerken met Oswin. Ik ben trots op hem. Blij dat ik samen met hem en de rest van de makers op de website sta.’

 

 

 

 

 

 

social label