>SKIN

Studio RENS, makers en begeleiders ASVZ Tilburg, Handweverij Vincentius ism Textiel Museum/TextielLab

Maakproces
Stefanie van Keijsteren en Renee Mennen maakten speciaal voor de wevers van zorggroep ASVZ een nieuw weefgetouw voor een innovatief ontwerp op ambachtelijke wijze. De begeleiders en medewerkers TextielLab werken samen om het vakmanschap van het weven bij ASVZ een nieuwe richting te geven. Dit resulteert in een eigenwijs mode-accessoire

MAKERS

Suzan 
Suzan is bijna altijd opgewekt en werkt iedere donderdag op de weverij. Ze kan aardig weven. Daarnaast houdt ze van wild breien. Suzan werkt als vrijwilliger bij de confectie in het TextielMuseum. De geweven theedoeken worden door haar opgevouwen en gestickerd, zodat ze winkel klaar zijn voor geïnteresseerde kopers.

Jose
Jose werkt op de weefgetouwen in de werkplaats op donderdag en vrijdag. De geweven lavendelzakjes zijn van haar hand. Daarnaast kan Jose ook vilten en maakt ze diverse creatieve textielproducten voor de afwisseling. Ze staat bekend als een hele creatieve dame die graag zelf dingen uitvindt.

Tedje
Tedje werkt ook in het Textielmuseum, waar ze de koffieronde bij de administratie verzorgt. Ze kan mooi weven, vooral placemats. Ook  breien en vilten vindt ze leuk om te doen. Bij haar collga’s staat ze bekend als zeer zorgzaam.

Suleika
Suleika is in de handweverij begonnen als stagiaire. Vanwege haar bijzondere fijne motoriek en geconcentreerde manier van werken maakt zij de mooiste fijngeweven theedoeken waarbij ze als hulpmiddel een insteek-mozaïek gebruikt. Ze houdt ook van vrij werk en is goed in improviserend borduren.

Ilham
Ilham heeft een flinke dosis humor en staat te boek als kleuren-expert. Ze heeft een bak vol stoffen en garens waaruit ze kan putten. Ze kiest zelf kleuren en mooie combinaties om bijv kussens of tassen van te maken.

Sanne
Sanne is 27 jaar en is na haar stage vanuit de vrije school in Eindhoven in de werkplaats in Tilburg gekomen. Ze weeft placemats en maakt prachtige kaarten met stof en draden op de naaimachine. Ze werkt ook in het Texielmuseum bij de confectie samen met Suzan. Ze woont bij het wooninitiatief Zevenhoek.

Noortje
Noortje (34 jaar) is een serieuze doener en wil nog meer leren weven. Daarom ziet ze er naar uit om aan het Social label product te gaan werken! Ze is dol op het leren van nieuwe dingen, andere patronen en mooie kleuren.

Ljerka 
Ljerka (41 jaar) is een harde werker. Heeft maar liefst 3 verschillende werkplekken. Op de weverij weeft, breit, vilt ze en werkt mee aan de verschillende opdrachten voor het textielmuseum. Ljerka vindt de sfeer tussen alle dames op de weverij erg gezellig en fijn.

Irem
Irem is met haar 21 jaar de jongste maker van de handweverij. Ze houdt van fotograferen dus tijdens de fotosessie staat ze liever zelf achter de camera in plaats van ervoor. Vandaar dat je haar mist op de foto. Irem wil leren naaien. Ze is erg leergierig en stelt veel vragen. Ze is behulpzaam en kan goed met klanten omgaan.

Sandra
Sandra is de grappenmaker onder de wevers, en dol op Barry Hayes van de Golden Earing. Ze weeft, breit en vilt in de werkplaats. En samen met Irem, Moniek of Tedje brengt deze vrolijke noot ook koffie rond in het Textielmuseum.

Marie Jose
Marie Jose is open en eerlijk en heeft een goede kwebbel. Ze werkt in de handweverij en houdt van de nodigevariatie. Ze kan borduren, haken, weven en breien. Daarnaast doet ze ook inpakwerk bij een dagactiviteitengroep in Waalwijk.

Moniek
Moniek is 38 jaar en is textiel expert in theedoeken en patronen. Ze heeft een goed inzicht in het weven, en een perfect oog voor weeffouten die ze ook weet te herstellen. Ze helpt ook de begeleiders en andere makers met het oplossen van weeffouten. Daarnaast werkt ze ook in het TextielMuseum waar ze koffie en thee rondbrengt. Naast het werken in de werkplaats is zij vaak te vinden op het voetbalveld in Oisterwijk.

Jacqueline
Jacqueline is een rustige dame die nog niet zo lang op de weverij werkt. Ze is heel creatief. Ze kan borduren, weven, wildbreien en punniken. Ze heeft een eigen wil en haar motto “komt wel goed’’, heeft ze hard nodig gehad het afgelopen jaar, door de pech met vallen. Een harde werker!

social label