13 & 14 september San Francisco

Expositie over circulair ontwerpen tijdens klimaattop

Trots dat we onderdeel mogen zijn van deze mooie expositie.
Social label Schort van Borre Akkersdijk (By Borre) en Social label >Kom Edwin Vollebergh (studio Boot) ism Cello en Reinier van Arkel zijn daar te zien bij het onderdeel Planet & People

Op 13 en 14 september is de tentoonstelling ‘Clean Revolution: Dutch Design for a Better World’ te zien in winkelcentrum Westfield in San Francisco. Een 40-tal Nederlandse ontwerpers presenteert producten, projecten en concepten die bijdragen aan een circulaire economie.
De expositie is samengesteld door Yksi Connect en vormt een onderdeel van de Nederlandse deelname aan de Global Climate Action Summit die plaatsvindt van 12-14 september in San Francisco. De opening zal worden verricht door Stientje van Velthoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

‘Breng de ambitie naar het volgende niveau’ is de slogan van de Global Climate Action Summit in San Francisco, het vervolg op de grote klimaatconferentie in Parijs in 2015. Ook ontwerpers kunnen en moeten daarbij een actieve rol spelen. Met concepten, producten en diensten die niet alleen functioneel, nuttig, esthetisch verantwoord en gebruikersgericht zijn, maar ook duurzaam. En die helpen om een circulaire economie tot stand te brengen.
De tentoonstelling toont voorbeelden van Nederlandse ontwerpers die deze uitdaging aangaan. Door minimaal gebruik te maken van materialen, producten te maken die langer meegaan of de uiteindelijke hoeveelheid afval te reduceren, waar mogelijk tot nul. Bijvoorbeeld door afval weer als grondstof te gebruiken voor nieuwe producten en daarmee de cirkel te sluiten. Dat alles met de typische kenmerken van Dutch Design: minimalistisch, experimenteel, innovatief, onconventioneel en met een gevoel voor humor.

foto: social label>KOM &SCHORT

 

Kijk hier voor enkele publicaties

foto

blog

film

social label