Genomineerd Dutch Design Awards 2019

WERKWARENHUIS | SOCIAL LABEL LAB by Studio Boot & C-mone

Trots zijn we op de nominatie van de Dutch Design Awards 2019 in de categorie Habitat, naast de imposante Lochal Tilburg en ‘s werelds grootste fietsenstalling stationsplein Utrecht. De commissie typeert het Werkwarenhuis I Social label Lab in ’s-Hertogenbosch als een intrigerende leefomgeving waar mensen en ideeen samenkomen. Dutch Design Awards (DDA) bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Verschillende disciplines, kijkrichtingen en oplossingen worden bekeken in het licht van de impact die ze hebben op de samenleving. 

Commissie

De nadruk ligt op een continu, flexibel en vloeibaar zoekproces. Dat vertaalt zich in een fysieke uitvoering die bewust informeel en los is. Zo verplaatst het accent zich naar de mensen, het ontmoeten en een speelse toets van het project.

 

Monument van de Toekomst aan de Bossche Tramkade

De voormalige veevoerfabriek De Heus aan de Tramkade in ’s-Hertogenbosch is met steun van de Rabobank Foundation getransformeerd tot conceptstore, ontmoetingsplek en doorstroomhuis voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het Werkwarenhuis bestaat uit het Social label Lab (designlab voor sociale vernieuwing), ClubW (performance, dans, theater, muziek, DJ’s) en café/restaurant Van Aken. Vanuit het principe ‘van niets iets maken’ wordt in een tien jaar durend experiment (2015-2025) gebouwd aan een Monument van de Toekomst. De initiatiefnemers Edwin Vollebergh en Petra Janssen (ontwerpburo Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone) werken daarbij samen met gerenommeerde ontwerpers zoals Piet Hein Eek (Eek/Dekkers), bewoners van het Werkwarenhuis (oa Geert Snijders design, Iris Toonen en Does design), vaklui en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt om de creativiteit en bedrijvigheid van het gebied te vangen én te delen met de stad. De menselijke maat, de kracht van design, architectuur en communicatie fungeert bij dit alles als vertrekpunt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Social label lab in het Werkwarenhuis

Placemaking interieur vormgeving Studio Boot / architectuur Eek en Dekkers – Piet Hein Eek Architecture / foto Rene van der Hulst / Art direction Studio Boot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Club W / restaurant van Aken in het Werkwarenhuis

Placemaking / interieur vormgeving Studio Boot  / foto Rene van der Hulst / Art direction Studio Boot

 

 

 

 

 

 

restaurant van Aken in het Werkwarenhuis Placemaking / interieur vormgeving Studio Boot  / Servies Sociallabel>KOM ontwerp Edwin Vollebergh / Studio Boot ism Cello Zorg & Reinier van Arkel

 

 

 

 

 

 

 

Social label live workshops / elke donderdag Social label>KOM / Cello zorg & Reinier van Arkel

 

 

 

 

 

 

Club W / Werkwarenhuis

programma: dans, expo, performance /C-Mone &Studio Boot

Club W / Van AKEN

Programma dj : Studio Boot & C-mone ,Iris Rijskamp & Ferdi Wijmalen affiches: Edwin Vollebergh Studio Boot

 

 

 

 

 

 

Werkwarenhuis

Placemaking samen bouwen / urban jungle / experiment 2015-2025 Studio boot, C- Mone & WWH bewoners, ontwerpers (oa. Geert Snijders design, Iris Toonen, Does design) vaklui (oa. Paul van Seeters), mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. (oa. WeenerXL)

social label