Ambassadeur World Hope Forum

Ontwerper Petra Janssen is gevraagd door Lidewij Edelkoort als Nederlandse ambassadeur van het internationale Word Hope Forum 2021. Dit forum van hoop is een initiatief van Edelkoort en Philip Fimmano.  De tegenhanger van het World Economic Forum dat jaarlijks in Davos wordt georganiseerd. Als dé Nederlandse ambassadeur vraagt Janssen aandacht voor de nieuwe wereld die na de coronapandemie moet ontstaan: een eerlijke, duurzame wereld met aandacht voor de maatschappelijke, economische en milieubelastende effecten van onze manier van leven. Samen met de internationale designtop werken Janssen en Edelkoort nauw samen om de kansen die de samenleving – in én na deze moeilijke tijd – heeft om de wereld echt te veranderen, inzichtelijk en concreet te maken. Want verandering is niet ingewikkeld, maar wel noodzakelijker dan ooit.

 

———–

Op 24 oktober tijdens de virtuele Dutch Design Week 2020 is het eerste webinair van World Hope Forum van uit het Social Label Lab in Den Bosch.

———–

Over Petra Janssen
Petra is nu meer dan vijfentwintig jaar zelfstandig ontwerper onder de naam Studio Boot, een bureau dat ze samen met Edwin Vollebergh runt. Daarnaast geeft ze les: ze was vijftien jaar aan de Design Academy Eindhoven verbonden, sinds twee jaar bij ArtEZ. In 2011 initieerde ze met studio boot het Huttenfestival en daar organiseerde ze samen met vrienden uit de designwereld een Vlek. In dat tijdelijke dorp vol pioniers uit de creatieve sector, werd Social Label verwekt. Een beweging waarin designers en sociale werkplaatsen – voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – samen zinvolle designproducten maken. Social label is een initiatief van Petra Janssen en Simone Kramer. Sindsdien verkopen ze talloze items. Ontworpen door designers uit binnen- en buitenland, gemaakt door de talenten van de werkplaatsen. Social Label won prijzen (denk aan drie keer de Dutch Design Award) en is nog steeds groeiende. Vorig jaar presenteerde ze een omvangrijk boekwerk. Vol met perspectieven op een inclusieve arbeidsmarkt, de betekeniseconomie en een sociaal duurzame leefomgeving. Oftewel: socioeconomics. Design Doing.

social label