Assembly Atelier
Assembly atelier in het Social label Lab
Samen bouwen met je handen aan design producten. Het samenstellen, vergaren en zoeken naar oplossingen zijn de vertrekpunten in dit atelier. Vanuit 3D worden er onderdelen vervaardigd en/of aangeleverd die inelkaar gestoken kunnen worden tot een totaal product. Maar dan wel van A tot Z. Aanleiding is het Social label product >KLUIS, een ontwerp van Kranen/Gille. Tijdens Dutch Design 2022 presenteren we de nieuwe updates.
Ateliermeesters: Jos Kranen en Johannes Gille in samenwerking met Moniek Maas
Partnership: Samenwerking met praktijkschool De Rijzert, Den Bosch
———————-
Presentation of new Social label products in Schellensfabriek during Dutch Design Week, Eindhoven.
We are part of “Something bigger”.
Ateliers
Ontschotting
Inclusie verenigt verschillende leefwerelden in creatieve samenwerkingen (cocreatie). Social label brengt via vijf ateliers >CRAFT >ASSEMBLY >MOVE >STORY >OPEN haar methode in waarbij de persoon centraal staat, het proces leidend is en het product of activiteit een uitkomst om samen op het podium te staan. In samenwerking met toegepaste kunstenaars en zorgprofessionals geven we verder vorm aan ontschotting en deelname in cultuur en design. Dit brengt de deelnemers en omgeving, professionals en publiek verder naar een inclusieve samenleving. De impact van het programma van de ateliers is ‘ontschotting’, waarbij nieuwe groepen van creatieven ontstaan door het samen werken, samen maken en samen presenteren.
Les geven in de maatschappij
Op de verdieping van het Social label Lab zijn inmiddels vanuit de sociaal duurzame designcollectie de ateliers Craft, Assembly en Story ingericht. Voor de Ateliers zijn ateliermeesters aangetrokken die vanuit hun professie in de toegepaste kunsten werkzaam zijn en les geven in de maatschappij.
In de ateliers ontwikkelen we educatie en werk op maat voor mensen die om wat voor reden dan ook niet hun weg vinden in de maatschappij of arbeidsmarkt. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze weer grip willen krijgen op het leven en een voorliefde voor ambacht en maken hebben. Leerdoelen hangen samen met het werken met je handen (vakmanschap) en je gevoel (nieuwe ervaringen), het integreren in de maatschappij (sociale contacten en netwerk) en jezelf terugvinden (eigen waarde en emotionele stabiliteit).
Het opzetten en programmeren in de Ateliers is mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie