ATELIERS IN SOCIAL LABEL LAB

CRAFT ATELIER – MEEDOEN

Vrijwilligers, stagiaires, statushouders en herintreders komen na een lastige periode samen in het Social label Lab. Elke donderdag werken Maxime, Siham en Deryan in het naai-atelier. Azizi, Ramesh en Marite zijn inmiddels uitgestroomd. Vanaf volgende week komt Nigar het craft atelier versterken. Deryan gaf les handwerken in Turkije en wil de Nederlandse taal eigen maken om weer aan de slag te kunnen als docent handvaardigheid. Binnenkort stellen we de makers en Ateliermeester nader aan je voor.

Ontschotting
Inclusie verenigt verschillende leefwerelden in creatieve samenwerkingen (cocreatie). Social label brengt via vijf ateliers >CRAFT >ASSEMBLEE >MOVE >STORY >OPEN haar methode in waarbij de persoon centraal staat, het proces leidend is en het product of activiteit een uitkomst om samen op het podium te staan. In samenwerking met toegepaste kunstenaars en zorgprofessionals geven we verder vorm aan ontschotting en deelname in cultuur en design. Dit brengt de deelnemers en omgeving, professionals en publiek verder naar een inclusieve samenleving. De impact van het programma van de ateliers is ‘ontschotting’, waarbij nieuwe groepen van creatieven ontstaan door het samen werken, samen maken en samen presenteren.

Democratisering van Schoonheid
We ontwerpen arbeid en participatie op maat door ‘design en actie met betekenis’. Een groep bestaat uit professionals, mensen met minder kansen, mensen met een beperking en mensen die een plek willen terug veroveren in de maatschappij. Het moet een samenwerking zijn die gestoeld is op wederzijds respect en oog voor de kwaliteit die eenieder bezit. We zeggen daarom ook dat communicatie de basis is van onze samenleving en design daar een doel, middel, functie, poezie of welzijn aan kan toevoegen voor een betere leefomgeving en omgang met elkaar. Welzijn en gezien worden is voor iedereen belangrijk. Hoogwaardige cultuur wordt beter gecombineerd met mensen die minder kansen hebben. Schoonheid moet democratischer toegankelijk zijn voor iedereen. Democratisering van schoonheid

 

 

social label