Brabant C- steunt

Trots
We zijn trots dat Brabant C- Social label ziet als een serieus project om via design, kunst en communicatie de nationale en internationale aantrekkingskracht van Brabant te vergroten. Design is een essentieel element in het profiel van het eigentijdse Brabant. Social label sluit hierop aan concludeerde de adviescommissie.

Design/kunst in de maatschappij
Een paar citaten uit het advies:

“Haar aanpak rond behoud van de artistieke kwaliteit,maatschappelijk verantwoord ondernemen in combinatie met de schaal waarop het project wordt uitgevoerd, is -zeker in Nederland- uniek. Het buiten hun gebruikelijke context plaatsen van designers, de aandacht voor ambachtelijkheid en de maatschappelijke ideologie van een inclusieve arbeidsmarkt passen goed bij de ambitie van Brabant om zich te profileren als regio die zijn traditionele maakindustrie een eigentijdse gezicht geeft. Social label toont deze ambitie en het vermogen om dit profiel te versterken.

De commissie is overtuigd van de sociale relevantie van het project, waarbij een bijzondere connectie wordt gemaakt tussen hoogwaardige designproducten en sociaal engagement. Door het model van werkplaatsen verbonden aan labels breidt het netwerk zich landelijk uit.

Social label heeft de ambitie om te fungeren als kennis- en expertisecentrum voor maatschappelijke vernieuwing binnen Nederland. De landelijke samenwerking is overtuigend, ook vanuit de sociale hoek. Social label heeft reeds op landelijk niveau ruimschoots media-aandacht ontvangen en geparticipeerd in relevante bijeenkomsten en lezingen in Nederland en buitenland.”

3820 Logo Brabant C_RGB

 

social label