Citydwellers

Passie en vakmanschap
Een eigentijdse maakplek waar de passie van Anke Blumenberg en Jacqueline Starmans en hun gedrevenheid voor het vakmanschap gecombineerd met de sociale gedachte meteen opvielen. In het kader van het Programma Aanval op Schooluitval Z-O Brabant ontwikkelt stichting Social label nu met Citydwellers een pilot ondersteund door de gemeente Eindhoven; een kledinglijn > SCHORT ism textiel ontwerper Borre Akkersdijk gemaakt door jonge school-verlaters. Borre heeft zijn eigen ontwerpstudio in Amsterdam, ontwerpt voor oa Nike, Louis Vuitton en heeft zijn eigen label ByBorre. De presentatie is tijdens Dutch Design Week Eindhoven.

Terug naar school
Doel van de pilot is  ‘terug naar school’ voor de nodige startkwalificaties om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Met name de doelgroepen jongeren zonder werkervaring en vroegtijdige schoolverlaters krijgen zo de kans zich verder te ontwikkelen en te oriënteren op hun kwaliteiten en bijpassende vervolgopleiding. Diverse leer-aspecten komen hierbij aan bod. Het opdoen van vakkennis, ondernemerschap, presentatie, sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling zijn de belangrijkste bouwstenen van het project. De samenwerking met scholen in een inspirerende professionele praktijkomgeving motiveert deelnemers om een vervolgstudie te doen in een vaktechnische of creatieve richting of in zelfstandig ondernemerschap.

Citydwellers is een leer/werk-atelier waar kleding en interieurproducten worden ontworpen en geproduceerd in een retail-omgeving in de Heuvelgalerie Eindhoven. Citydwellers wil als springplank fungeren tussen school en maatschappij. Stagiaires, vroegtijdige schoolverlaters en doorstuderenden werken samen aan een mode-en interieurlijn.

 

HR 5T6A9957 (1)

social label