Craft Atelier

Craft atelier in het Social label Lab

Belangrijkste uitgangspunt van het Craft atelier is textiele werkvormen waarmee verschillende producten kunnen worden vervaardigd uit de Social label collectie. Met het maken van deze textiele producten leert men het vak en is er uitwisseling tussen de verschillende deelnemers. Dit kan zijn in taal, achtergrond en passie. Ook wordt er een nieuw Social label product ontworpen in samenwerking met de Ateliermeester waarvoor de deelnemers van de groep het uitgangspunt zijn. Zie Social label > JAS


Ateliermeester: 
Brigit Vermeulen (Warenhuisvermeulen)

“Niet geleid door trends maar door intuïtie, grondstoffen, materialen, ambacht, eigen interesse en productievormen ontstaat een collectie. Ik doe, maak en breng waarin ik geloof.”

 

Op de foto v.l.n.r.

Maxime
Maxime werkte in het Craft Atelier van Social label. Ze is afgestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute. Na het behalen van haar diploma kreeg haar leven door covid tijdelijk een andere wending. Maxime is erg gepassioneerd over alles rond duurzame kleding. In de toekomst wil Maxime haar eigen kledinglijn van tweedehands kleding en stoffen ontwikkelen. Maxime is inmiddels uitgestroomd naar een baan in de fashion.

Brigit
Afgestudeerd aan Bossche Kunstacademie modevormgeving in 1989. Haar focus lag daarna de eerste veertien jaar op het modevak met een eigen collectie en een winkel. Sinds 2003 zet ze haar passie voor interieur en food breder in en ontwikkelde ze concepten die design, kunst en mensen verbinden. Daarbij was ze van augustus 2014 tot september 2020 hoofd Bachelor onderwijs van Academie Artemis. Alles wat ze maakt en doet komt voort uit haar passie en heeft als basis een no-nonsense mentaliteit, en verbinding met de actualiteit en komt voort uit de liefde voor de wereld waarin we leven. Op zoek naar oplossingen voor een mooie, gezonde en duurzame wereld past hierin. Als een allround-denker met  een creatieve geest, haar ambachtelijke skills en haar achtergrond in het onderwijs is Brigit een Ateliermeester die goed past bij het Craft atelier van Social label.

Derya
Derya is leergierig en enorm gedreven om de Nederlandse taal te leren zodat ze haar passie als docent handwerken ook in Nederland kan vervullen. Noodgedwongen heeft ze haar thuisland Turkije moeten verlaten als politiek vluchteling. Na opvang woont ze met haar gezin in Rosmalen. Derya was docent handwerken op een universiteit in Turkije. Haar skills zijn daarom ook erg goed waarmee ze anderen in de groep ook weer inspireert. In het Craft Atelier kan ze haar talenten laten zien en in het contact met de andere vrouwen beheerst ze de Nederlands taal steeds beter. Zo krijgt ze een breder perspectief op de Nederlands samenleving. Haar droom is om in het onderwijs in Nederland aan de slag te gaan als docent handvaardigheid.

social label