DDW 2015

Tijdens de Dutch Design Week van 17-25 oktober is Social label onderdeel van design routes, events en op diverse locaties te zien: hoofdlocatie fabriek Piet Hein Eek (Strijp-R), Social Design Brabant op ketelhuisplein (Strijp-S), Volkskrant Talkshow in de Kazerne en Hotel Pullman Eindhoven Cocagne (centrum).

Hoofdlocatie Social label – Fabriek Piet hein Eek
Strijp-R, halve maanstraat 30 Eindhoven, dagelijks vanaf 10.00u
Ook deze editie zijn we weer te gast in de werkplaats van Piet Hein Eek. De gehele collectie van Social label is dan-naast het Werkwarenhuis in Den Bosch- ook 10 dagen lang te zien en te koop in Eindhoven.

Schermafbeelding 2015-10-14 om 12.23.20

Official Opening DDW15  17 oktober – Klokgebouw
Op vrijdag om 17 oktober is de officiële opening van de Dutch Design Week: What if?
Uit alle duizenden ontwerp-initiatieven die tijdens DDW te zien zijn, is Social label geselecteerd om zich kort te presenteren aan pers en publiek op het podium.

Presentatie Social label 18 oktober – Fabriek Piet Hein Eek
Met nieuwe productlijnen en partnerships op zondagmiddag 18 oktober.
Social label> KOM ism grafisch ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot), zorgorganisaties Cello en Demarrage; en Social label> SCHORT ism textiel ontwerper Borre Akkersdijk (ByBorre) en leer/werk-atelier Citydwellers worden dan gepresenteerd in de werkplaats van Piet Hein Eek.

DDW Pareltje 20 oktober Meet & Greet – Fabriek Piet Hein Eek
E52 en Dutch Design Daily selecteerde Social label als een van de 9 Parels van de Dutch Design Week. Op dinsdag 20 oktober is er een Meet & Greet van 14.00-15.00u met de makers en ontwerpers van Social label. Meer info

Social Enterprise Café 21 oktober- Fabriek Piet Hein Eek
Op woensdag 21 oktober 17.00-19.00u is het Social Enterprise Café , een meet-up, georganiseerd door Social Enterprise NL en Social label over de kracht van sociaal ondernemerschap en design. Sprekers zijn o.a. Mark Hillen (Social Enterprise NL), Petra Janssen & Simone Kramer (Social label), Jacqueline van Lent (Mode met een Missie) en Carla Peters (Wonderable). Laat je inspireren door de kansen van sociaal ondernemerschap en ontmoet andere ontwerpers die hard werken aan een betere wereld! Meld je hier aan.

Volkskrant Design Talkshow 18 oktober – Kazerne
Voor de tweede keer presenteert de Volkskrant, op zondag 18 oktober van 12.00-13.30u, de Volkskrant Design Talkshow waar Social label te gast is. Tijdens deze talkshow komen zowel jonge talenten als de gevestigde orde aan het woord. Dit alles onder leiding van Volkskrantjournalist Jeroen Junte. Lezers van de Volkskrant maken kans op design, waaronder het Social label-pakket met de bezem van Dick van Hoff, servies van Edwin Vollebergh en schort van Borre Akkersdijk. Klik hier voor meer info.

Social Design Brabant -Ketelhuisplein op Stijp-S
Social label maakt deel uit van het Living Lab op Stijp-S waar de nieuwste initiatieven op het gebied van Social Design in Brabant samen worden gepresenteerd door de provincie Noord-Brabant. We zijn er trots op dat we naast partijen als SLEM, Agrifood, Leerfabriek Oisterwijk worden gepresenteerd als best case.

Social & Green Design Guide
De Social & Green Design Guide van Connecting the Dots & Stichting DOEN besteedt aandacht aan Social label >VEEG.  Een interview met ontwerper Dick van Hoff over zijn betrokkenheid bij Social label en de bezem die hij heeft ontworpen van oude fietsframes. Bekijk hier het filmpje met Dick van Hoff. Naast de rode bezem voor buiten presenteren we de prototypen van drie nieuwe bezems! Te zien en te bestellen op de hoofdlocatie van Social label en straks in het Werkwarenhuis in Den Bosch.

 

 

social label