Social label op twee locaties tijdens >DDW14

nieuws-40Tijdens de Dutch Design Week is Social label dit jaar te zien op twee locaties. In het tijdelijke werkwarenhuis bij Piet Hein Eek op Strijp-R showen we de nieuwste prototypen. Daar zijn ze ook op intekening verkrijgbaar. Op Strijp-S (space-S terrein) zijn we onderdeel van festival OPEN UP ism Woonbedrijf Eindhoven. De makers van werkplaats Woodworks uit Tilburg bouwen het podium voor de prototypen en de producten die te zien en te koop zijn.

Feestelijke presentatie
Op zondagmiddag 19 oktober 15.30 u is er een feestelijke presentatie in de werkplaats van Piet Hein Eek waar we gedurende de DDW te gast zijn. We presenteren de nieuwste prototypen en kondigen weer nieuwe samenwerkingspartners aan. Mocht je hierbij aanwezig willen zijn dan kun je je tot 10 oktober aanmelden via nieuws@sociallabel.nl.

Prototypen 
Tijdens Dutch Design Week van 18 t/m 26 oktober presenteren we prototypen van nieuwe Social label-producten ontwikkeld ism deelnemende werkplaatsen en ontwerpers:

> VEEG
ism buurtbeheerbedrijf Cambio (Deventer) en ontwerper Dick van Hoff.
Van Hoff werd voor zijn ontwerp geïnspireerd door de mentaliteit ‘Samen de mouwen opstropen voor schone en betrokken buurten in Deventer’. Van dit Social label product wordt de wereld op meerdere manieren mooier: oude fietsframes worden opnieuw hergebruikt voor een zelfgemaakte schoonmaak-collectie.

> MASK
ism kunstenaarsduo Marc Mulders en Ria Mul van Artenzo (werkplaats voor mensen met een beperking in Tilburg). Via>MASK kijken we door de ogen van Ria. Zij is autistisch. Het publiek kijkt mee in haar belevingswereld en zij wordt door deze samenwerking juist uitgenodigd om een stukje in de buitenwereld te komen. Dit kunstenaarsduo maakte samen een unieke textiellijn; kussens met diverse dessins uit de schilderijen die ze samen maakten.

> STILL
ism De Verbinding BV (Groningen) en Haiko Meijer (Onix architecten), ondersteund door Start Foundation.
Bij De Verbinding werken dove mensen. Haiko zelf heeft vaak last van geluid; van hem mag het best wat stiller. Dat gegeven inspireerde hem tot het ontwerp van >STILL, een ‘stiltekast’ om je in terug te trekken. Een klein kamertje dat je naar je eigen gevoel, interesse of behoefte aan kunt passen. >STILL is een bouwpakket zonder schroeven.

Deze bijzondere Collectie Social label -Socio economics wordt tijdens DDW14 in het tijdelijke werkwarenhuis midden in de fabriek van Piet Hein Eek getoond aan het grote publiek. Het publiek kan kennis maken met de mensen erachter en alvast intekenen op deze waardevolle producten. Mooi arbeid met plezier gemaakt!

social label