GLUE AMSTERDAM

Als Covid ons iets leert, is het wel dat inclusiviteit nog geen vast patroon is in ons dagelijks leven. De tweedeling kansrijk – kansarm wordt alleen maar groter. Met communicatieve projecten, activiteiten en schoonheid wil Social label de poëzie van ‘het zijn’ vangen. Samenwerken als sleutel tot verandering naar een samenleving gebouwd op andere pijlers die meer sociaal, democratisch en gezamenlijk ontworpen worden voor een beter humaan bestaan. Dat verdient iedereen. Design kan deze veranderende rol spelen om werk betekenis te geven en weer deel te nemen aan de samenleving.

——————————————————————-

DEMOCRATISERING VAN SCHOONHEID

Programma presentaties najaar Social label x verschillende ontwerpers

——————————————————————-

We ontwerpen arbeid op maat voor design met betekenis. 

We willen aan een andere mindset werken, aan een nieuw duurzaam inclusief systeem met een lange adem. Er wordt volop en wereldwijd met werk geschoven. Als het ergens  goedkoper kan, dan verhuist het werk daarheen. Kapitaal staat voorop. De ratio tussen kapitaal en arbeid wordt steeds schever. We zullen andere vormen moeten vinden om werk en inkomen te verdelen en in Nederland produceren.. Daarvoor moeten we werk niet alleen als een productiefactor beschouwen, maar ook als een consumptiegoed. De nadruk komt dan op de kwaliteit van het werk te liggen in plaats van op een hoge productie. Hiermee kunnen we inclusief werk organiseren voor de maatschappij.

Werk  is leuk. Lifelong learning. JOIN US!

Petra en Simone

meer info lees ons boek Social Label Works uitgave Milaan 2019

——————————————————————-

 

 

16-19 september 2021 Amsterdam
GLUE Amsterdam ‘connected by design’
Social label exposeerde met >KOM >WARM >VAAS >TIJD >SCHORT >WAS >WORKS bij  GLUE Amsterdam ‘connected by design’. Een vierdaagse design-tour voor ontwerpers, architecten, galeries, academies en publiek in Amsterdam. GLUE verbindt alle locaties en zorgt voor een inhoudelijk en aantrekkelijk programma voor designwereld en geïnteresseerd publiek.  Daarnaast is Petra in gesprek geweest met design journalist Tracy Metz.  Deze dag was speciaal omdat we Mark van  de werkplaats Cello hebben meegenomen. Mark is leerling van Pieternel en heeft veel vakmanschap ontwikkeld. Hij kon zijn verhaal vertellen bij Glue TV samen met Petra in de A’Dam Toren. Een mooie ervaring voor hem.

Quote Tracy Metz

Van al mijn interviews voor Gluetv was het gesprek met Petra Janssen en Mark van Bladel het hoogtepunt. Zo trots op Mark die cool calm en collected vertelt over het ‘verhalende servies’ dat hij maakt. Prachtig initiatief, dat Social label waarbij de arbeid en de vreugde ervan voorop staan en de verkoop daar uit volgt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Najaar programma

21-26 september 2021 Zagreb
Zagreb Design Week ‘Bounce Back’

——————————————————

8-24 oktober 2021 Den Bosch
RE _NATURE Festival voor Kunst en Natuur

——————————————————

16-24 oktober Eindhoven
Dutch Design Week  ‘The New Intimacy’

——————————————————

29 – 31 October 2021 Napels
EDIT NAPOLI

——————————————————


social label