Dichter des Vaderlands

anne vegternieuws-69

Speciaal voor Social label schreef Dichter des Vaderlands, Anne Vegter, het gedicht DE KOEK IS NOOIT OP!

Schermafbeelding 2015-06-02 om 16.24.56Klik hier voor het gedicht ‘De koek is nooit op’ dat zij live voordroeg tijdens het startsein van Werkwarenhuis in ‘s-Hertogenbosch.

Anne Vegter over Social label

“Het nieuwe denken over werk begint in de taal. Petra en Simone van Social label introduceren de “inclusieve wereld” in Nederland. Die woorden vallen op, ze schuren een beetje. Social label verzet zich tegen een maatschappij die mensen met een beperking uitsluit deel te nemen aan arbeid. Wat Simone en Petra initiëren op de werkvloer doet een dichter in poëzie. De hele wereld in en om ons heen werkt mee aan de ervaring van wie we zijn en wat we kunnen worden. Alle woorden die daarover gaan, maken, in mijn geval, kans op een plek in een gedicht. Ik doe mee omdat ik geloof dat verandering van inzicht begint met woorden.”

Anne Vegter

Anne Vegter (1958) is een veelbekroond dichteres, proza-, toneel- en kinderboekenschrijfster. Ze ontving onder meer in 2004 de Anna Blamanprijs voor haar hele oeuvre, de Taalunie-toneelschrijfprijs, de Libris Woutertje Pieterseprijs en de Awater Poëzieprijs 2012 voor haar dichtbundel Eiland berg gletsjer. Sinds januari 2013 is ze Dichter des Vaderlands. Ze fungeert daarbij als ambassadeur voor de poëzie en maakt gedichten bij (inter)nationale gebeurtenissen van belang, zoals vorig jaar het neerstorten van de MH 17.

Foto door Rafael Philippen
www.rafaelphilippen.nl

social label