Druk druk druk!

ton1Ze werken zich bij Woodworks in het zweet. Want begeleider Ton Hendriks en zijn makers zijn druk met de voorbereidingen voor de European Social Innovation Week in Tilburg en meteen daarna de DDW in Eindhoven.

Om daar goed te kunnen doorwerken, wordt het hout voor de meubels nu alvast op maat gezaagd, sleuven geslepen en moeten er ouderwetse schroeven worden gezocht. Gelukkig is het team pas nog versterkt met een nieuwe maker: Arthur. Hij heeft meteen zijn mouwen opgestroopt!

Roeping
Het begint een roeping te worden’, zegt begeleider Ton Hendriks. Wat kan die man enthousiast vertellen over ‘zijn’ makers en houtwerkplaats Woodworks! Ton komt oorspronkelijk uit de liftenwereld en deed vrijwilligerswerk bij Amarant. Hij volgde een opleiding houtbewerking en startte in de eerste, kleine houtwerkplaats. ‘Daar kon je je kont niet keren’, zegt hij lachend. Gelukkig vonden senior zorgbegeleider Geert van Kempen en Amarant ook dat ze moesten uitbreiden. En dus openden ze anderhalf jaar geleden houtleerwerkplaats Woodworks in de Von Suppéstraat in Tilburg.

De ESIW is nieuw maar vorig jaar stonden Ton en zijn makers met de ‘timmershow’ ook al tijdens de DDW bij Piet Hein Eek. Ton: ‘Dit jaar met nog meer meubels die door Piet zijn ontworpen en door ons gemaakt zijn. Hij stuurt ons regelmatig nieuwe schetsen en tekeningen door!’

Dat de directie van Amarant ook trots is de makers van Woodworks is duidelijk. Ton: ‘We hebben een van de directiekamers helemaal mogen inrichten met de door ons getimmerde Eek-meubels!’

Houtwerkopleiding
Ton begint helemaal te glimmen als hij over de nieuwe houtwerkopleiding begint die in eind september start. Vier van de makers gaan een 2-jarige opleiding volgen die Ton en Olaf van Jobdone samen gaan geven. Het is de bedoeling dat ze een basisdiploma halen zodat ze in de toekomst – betaald – een paar dagen per week bij een andere baas kunnen werken. Hoe mooi is dat?

 

 

social label