DesignKring en belang van design in de samenleving

Tijdens de tweede editie van de DesignKring op woensdagavond 3 april gaat moderator Viveka van der Vliet in gesprek met Petra Janssen en Simone Kramer van Social Label en ontwerper Wisse Trooster over het belang van design in onze samenleving.

Socio Economics
Meedoen in de samenleving, kunnen groeien en liefst een eigen inkomen verdienen is voor ieder mens belangrijk. Zeker voor de steeds grotere groep mensen die niet zo makkelijk aansluiting kan vinden, laat staan instromen in het reguliere arbeidsproces.

Verandering
Social label ontwikkelt voor werkplaatsen een concrete productlijn in samenwerking met ontwerpers en kunstenaars als Piet Hein Eek, Dick van Hoff, Edwin Vollebergh, Borre Akkersdijk, Kiki van Eijk, Kranen/Gille, Brigit Vermeulen.

Platform
Social label – Socio economics ziet de producten als de kern om processen rond zorg, werk en participatie te kunnen veranderen. Er is nieuw werk op maat nodig. Met onderscheidend design-producten van een hoge sociale waarde nodigt Social label zowel publiek, ontwerpers, zorgbegeleiders als ondernemers uit om mee te doen. Social label legt duurzame economische, sociale en culturele verbindingen en laat mensen trots zijn op wat zij maken en doen.

Wisse Trooster Is een ontwerper die jonge talentvolle ontwerpers ontdekt, kansen ziet en als curator van designtentoonstellingen zowel nationaal als internationaal Dutch Design op de kaart zet.

Petra Janssen, Simone Kramer en Wisse Trooster gaan deze avond, onder leiding van Viveka van de Vliet, met elkaar en het publiek in gesprek over het belang van design in onze samenleving.

Programma

18:30 – inloop
19:00 – aanvang programma
20:00 – einde programma

Reserveren

Meld je nu aan voor dit programma

Ook niet-leden zijn van harte welkom, tegen een kleine bijdrage van €5,-.

social label