Educatie pilot

We kregen de afgelopen tijd verschillend aanvragen van design studenten.  Zij liepen stage bij het ontwerpburo Studio Boot waar ze dan ook 2 dagen van de week aan een project voor Social label werkten. Farida kreeg de opdracht om voor de groep van creatieve werkplaats Amarant een product te ontwikkelen. Na een bezoekje op de keramische afdeling ontmoeten ze  Nursemin en Valerie. Zij lieten zien wat ze konden.  Op zoek naar iets kleins en bijzonder is het het een mooi opbergdoosje geworden SCHOON genaamd wat onder begeleiding van  studio Boot is ontworpen. Eerst prototypen met karton daarna op bezoek bij keramiste Olga Pullens.  Het ontwerpen van een mal die dan weer 3-d geprint is. Deze doet dienst als basis mal. Dit alles is begeleid door Olga . Het eerste prototype is klaar.   Binnenkort gaan de workshops plaatsvinden bij  Artenzo zodat Nursemin en collega;s de doosjes kunnen gieten.  We zijn super blij dat vak vrouwen zoals Olga de community van Social label ondersteunen met hun vakkennis. Presentatie Educatie pilot op Dutch Design Week Eindhoven.

interns Flo Kortekaas en Farida Bachir Pacha van Studio Boot op bezoek bij Artenzo Creatieve werkplaats.

Nursemin en Valerie vertellen hun verhaal en laten zien hoe ze de vaasjes van Social label maken.

Ze kunnen het super goed en kijken uit naar het nieuwe product wat voor hun werkplaats gaat komen.

Na het ontwerp moest er een mal ontworpen worden voor de productie. Op deze foto staat de 3-d geprinte mal die bij Spark Makers Zone Den Bosch is geprint.

Olga Pullens in haar atelier geeft uitleg aan Farida. De geprinte mal is de mal voor de productie mal die ze samen maken voor Artenzo.

 

Even laten drogen!

Het resultaat. Dit is de mal die we gaan gebruiken bij de creatieve Werkplaats Artenzo.

social label