Educatietraject > VEEG

Ontwerper Dick van Hoff heeft een prototype ontwikkeld van een werkhandschoen die mooi aansluit bij zijn iconische bezemcollectie. Anne en Maxime, afgestudeerd in design, pakken de handschoen op. Ze werken elke week in het Craft atelier in het Social label Lab aan educatietraject > VEEG.

 

foto: Prototype Dick van Hoff

Via educatie worden verschillende mogelijkheden uitgeprobeerd. De eerste stap is ontmantelen van de oude tenten, vervolgens het samenstellen van materialen en het naaien van een regenwand van de hergebruikte tenten. Doel van het atelier is jonge creatieve mensen die willen instromen in de maatschappij te laten samenwerken. De makers in het Craft atelier leren de fijne kneepjes van het naaien en voelen zich onderdeel van de smeltkroes van Social label. Daardoor ontstaat vertrouwen en nieuwe samenwerkingen.

 

Educatie Pilot met leermeester Anke

Er is een begin gemaakt met dat wat kan. Vanuit de regenhandschoen in de vorm van een wand wordt toegewerkt naar de werkhandschoen van Dick van Hoff. Educatie in de praktijk als onderdeel van herintreding in de maatschappij.

 

 

social label