Nieuw label

Ontwerper Edward van Vliet en Stichting Vrolijk Werk
Tijdens het eenjarige jubileum van het Werkwarenhuis, op 27 mei jl. kondigden we het Social label met Edward van Vliet en Stichting Vrolijk Werk aan ondersteund door Stichting DOEN. Stichting Vrolijk Werk is een kleinschalige duurzame werkplaats voor vrouwen. Vrolijk Werk biedt een warme, veilige werkplek, waar vrouwen met een zorgvraag elkaar aanvullen in competenties, karakters en sociaal vermogen. Zo leren deelnemers van elkaar. Iemand met een depressie wordt bijvoorbeeld veel beter geholpen door iemand met een verstandelijke beperking, dan door iemand die ook een depressie heeft.

 

IMG_1080

002 edward

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ambachtelijk proces van wol vilten
In Den Haag heeft Vrolijk Werk een atelier waar verschillende werkzaamheden plaatsvinden gericht op het ambachtelijke proces van het vilten:

  • wassen van wol
  • kaarden van wol
  • verven van wol
  • vilten

001 Edward

Schaapskudde en tuin met verfplanten
Het productieproces om vilt te maken, is geheel in eigen handen van Vrolijk Werk. Zo biedt Vrolijk Werk veel verschillende werkzaamheden aan, dit om de seizoenen maximaal te kunnen ervaren en om dichter bij de natuur te staan. Vrolijk Werk heeft een eigen tuin voor verfplanten om de wol op ecologische wijze zelf te verven.

 

social label