EXPO’s in het land

2 mei t/m 29 juni – expositie The Square, Yksi
Milan re-used –  selectie van duurzame projecten​

Onder de titel ‘Milan re-used’ toont Yksi Expo een 15-tal projecten, concepten en producten van Nederlandse en buitenlandse ontwerpers die op het recente jaarlijkse design-event in Milaan in het oog sprongen mede vanuit hun focus op een duurzame en circulaire economie. Social label is een van die projecten. Het verhalend servies, onderdeel  van de Social label designcollectie, is uitgebreid met een theepot vol verhalen.

50 theepotten vol verhalen
Met de gedachte een theepot te maken voor bij het verhalend servies van Social label ontstond het idee dat het beter was niet te investeren in een nieuwe mal. Het is moeilijk om een theepot te gieten. Bovendien staan er op rommelmarkten en in kringloopwinkels vele witte porseleinen potten te wachten op een nieuwe bestemming. Ontwerper Edwin Vollebergh heeft een goed oog voor een mooi stuk. Hij neemt er de tijd voor en zoekt de potten zorgvuldig bij elkaar. Door het bij elkaar brengen en het opnieuw tot leven wekken met de verhalen van de makers van Cello zorg en Reinier van Arkel krijgen de verschillende klassieke, iconische en herkenbare potten van vroeger een nieuw leven. Een eeuwenoude traditie van design krijgt hiermee een nieuwe betekenis. Vroeger kwam witte blanco keramiek uit China en werd in Nederland door vaardige handen beschilderd met Hollandse motieven. Nu doen we eigenlijk hetzelfde met tweedehands servies uit de kringloopwinkel. Hergebruik ten top met een eigen verhaal, sociaal en duurzaam.

Openingstijden en adres:
2 mei t/m 29 juni 2019, di- t/m za- 10.00-17.30 uur
Torenallee 22-04, 5617 BD Eindhoven


Expo DDA X Inntel Hotels Art Eindhoven

DDA wil de winnaars van de Dutch Design Awards heel het jaar door een platform bieden. Frederiek Dijkstra, projectleider DDA zegt hierover: ‘Het sterke aan de samenwerking is het samenkomen van twee wensen; enerzijds het tonen van de veelzijdigheid van ontwerp en hoe het zich verhoudt tot de samenleving; economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. Anderzijds het bieden van een podium voor de ontwerpers bij een breed publiek.’ DDA-partner Inntel Hotels Art Eindhoven draagt bij aan deze visie door jaarrond een expositieruimte beschikbaar te stellen waar DDA de bekroonde ontwerpen kan presenteren aan een internationaal publiek. Social label won in 2018 de Dutch Design Award voor Best Client en is als eerste komende maanden te zien.

Galerie Inntel Hotels Art Eindhoven
Lichttoren 22
5611 BJ Eindhoven

 

De 50 theepotten zijn onderdeel van het verhalende servies van Social label met de persoonlijke verhalen van de makers van Cello (Zorg) en Reinier van Arkel. Elk stuk is uniek. (foto: Ilco Kemmere)

social label