Expo Intensive care

Architectuur en Design in de zorg
Expositie ‘Intensive Care’ van Bureau Europa/Platform voor Architectuur design in Maastricht toont de zorg-opgaven van de 21ste eeuw, vanuit verschillende invalshoeken en ontwerpdisciplines. In de 19de en vroege 20ste eeuw hebben architecten en stedenbouwers een invloedrijke rol gespeeld bij het bestrijden van gevaarlijke infectieziekten als cholera en tuberculose. Ze droegen bij aan een ‘hygiëne-slag’, middels hun ontwerpen voor de aanleg van de waterleiding en riolering, betere gebouwen en voldoende binnenstedelijk groen.

Innovatie in zorg
Innovaties in de zorg en de ruimtelijke vertaling hiervan kunnen historisch een-op-een worden getraceerd tot de huidige opgave. Wat beschouwen we als goede zorg? Welke rol krijgt de patiënt zelf?
De tentoonstelling onderzoekt de invloed van technologische acceleratie op nieuwe organisatievormen, psycho-sociale zaken zoals eenzaamheid, ethisch maatschappelijke vraagstukken.

Social label is hier te zien met de hele designcollectie van 7 april t/m 25 juni 2017.

Andere deelnemende ontwerpers, architecten en kunstenaars zijn o.a.: OMA Chris Kabel Special Projects Oliver Sutherland Deane Simpson i.s.m. Studio Joost Grootens en Studio Samira Boon.
De opening is donderdag 6 april van 17:00 – 19:00.

 

 

 

social label