Fabriek on Tour

Met steun van Levendig Brabant
Het project ‘Fabriek on Tour’ is ondersteund door de Provincie Noord-Brabant. Met de regeling ‘Levendig Brabant’ plust de Provincie Noord-Brabant initiatieven uit de samenleving die bijdragen aan een mooier, fijner, of gezonder Brabant.

De Fabriek on Tour reist langs verschillende plekken in Brabant
De aftrap is tijdens Dutch Design Week van 21-29 oktober 2023 te zien bij de expositie ‘Joy of Work’ van Social label  in de Fuutlaan 12c Eindhoven.
De mobiele Fabriek on Tour is een ontmoetingsplek waar makers en werkplaatsen die meewerken aan de Social label producten live workshops geven en verhalen delen met publiek. De Social label Fabriek viert de spelende mens, cultiveert een empathische samenleving voor een economie die niemand aan de kant laat staan.

Deze reizende installatie is ontworpen door studio Boot, gebouwd door dagbestedingsplek Plan op Maat/De Winkel die Werkt en mogelijk gemaakt door Levendig Brabant, provincie Noord-Brabant.

Timmer Werkplaats  ‘De Winkel die Werkt
De Winkel die Werkt, een sociaal maakbedrijf, verzorgt timmer- en schilderwerkzaamheden.
Een erkend leerbedrijf in de detailhandel, groen en bouw met leer- en werkervaringsplekken gericht op statushouders en jongeren met autisme. De vaklui van De Winkel die Werkt begeleiden de deelnemers om verder te groeien in het vakmanschap.

 

DDW Eindhoven

Za- 21 Oktober t/m zo- 29 oktober 2023

Locatie: Fuutlaan 12c, 5613AB, Eindhoven
Dagelijks van 11:00-18:00u

JOY OF WORK – WE ALL WANT TO BELONG TO SOMETHING

Ontwerpen van arbeid als statement voor een andere kijk op werk, participatie & waardering voor iedereen. Sinds 2014 bouwen initiatiefnemers Social label, Petra Janssen (studio Boot) en Simone Kramer (C-mone), vanuit het lab in Den Bosch, aan een betekenisvolle designcollectie & community i.s.m. zorg, onderwijs en re-integratie.

Designing labour as a statement for a different perspective on work and appreciation for all. From their base in the Social label Lab in Den Bosch, initiators Petra Janssen (studio Boot) and Simone Kramer (C-mone) are building a meaningful design collection and a community, in collaboration with the care, education and reintegration sectors.

 

 

social label