Wereldkeuken

Culinaire smeltkroes
Jamie Adelmeijer is de chefkok bij Van Aken in het Werkwarenhuis. “Ik hou niet van standaard, zegt hij als je vraagt wat hem typeert als kok. Met zijn Schotse moeder, Duitse vader en Oekraïnische opa vervolgde hij zijn multiculturele pad en deed twee jaar ervaring op in Edinburgh bij Intercontinental Hotelketen. Daar kookte hij binnen één bedrijf met allerlei koks uit heel de wereld en leerde steeds wat nieuws. Aan de basis ligt zijn klassieke opleiding in de kookkunsten die hij combineert met de wereldkeuken waar zijn hart ligt. In Den Bosch heeft hij zijn culinaire sporen verdiend bij Allerlei, Hotel Central en met het opzetten van o.a. Meprise en DIT. Die brede ervaring, van eetbar tot chique restaurant, mengt hij met de rijkdom van culturele invloeden uit andere keukens zodat er elke keer iets anders ontstaat. Een smeltkroes van smaken.

Komende maanden krijgt Jamie hulp van jong talent Noud van Rosmalen. Zijn droom is om als chefkok een eigen restaurant te beginnen. Tot die tijd wil hij nog meer ervaring op doen, heel veel leren in de praktijk en experimenteren op bijzondere plekken. In oktober vertrekt Noud naar Enigma in Barcelona, het toprestaurant van zijn held, de bekende chefkok Ferran Adria, tevens eigenaar van ’s werelds beste restaurant ElBulli.

_T6A7469

Horeca-team in schorten van Borre Akkersdijk (ByBorre)

Doorstroomhuis
Naast het creatieve draagt Jamie ook het sociale aspect een warm hart toe. Met dochter Zoë die een beperking heeft, weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om mensen te begeleiden en mee te laten doen. In de toekomst wil hij ook in de keuken meer mogelijkheden hiervoor kunnen bieden. In het Werkwarenhuis zijn diverse werkervaringsplekken waar mensen met een arbeidsbeperking een half jaar meedoen als gastvrouw/-heer en ondersteunen in de horeca. Hiervoor wordt onder meer samengewerkt met WeenerXL, GGZ en Novadic Kentron.

social label