Gemotiveerde begeleider

Lilith is begeleider bij RIBW Brabant en heeft het werkproces rond Social label >LICHT mee opgezet.
Want voor de productlijn >LICHT die Kiki van Eijk heeft ontworpen, moest nogal wat georganiseerd worden. Van mallen om de restanten leer goed te snijden tot het poeder coaten van stalen frames voor de lampen en kandelaars. Daarbij schroomde Lilith niet om haar hele netwerk in te zetten, diverse relaties en bedrijven uit de buurt. Haar ondernemende familie kwam hierbij ook goed van pas. De motivatie van de begeleiders die ook geïnspireerd worden, is van wezenlijk belang om een designproduct en nieuwe werkomgeving te ontwikkelen.

Via het samen ontwikkelen van een productlijn helpt Lilith daar waar mogelijk mee om een nieuwe werkomgeving te creëren met oog op variatie, instroom van nieuwe mensen en in de toekomst doorstroom naar deelnemende bedrijven. Alle leveranciers werden gevraagd om mee te doen en hun sociale missie in praktijk te brengen. Of dat nu is door materiaal te leveren, open te staan voor stages of het aanbieden van werkplekken. Lilith over de samenwerking met Social label:

“Het werken aan een serie lampen en kandelaars zorgt voor een echt werkproces waarbij we de mensen ook echt iets kunnen leren. Door de aantrekkingskracht van het designproduct, wordt het werk van de mensen gezien. Het heeft ook een belangrijke spin off voor RIBW Brabant. We hebben nieuwe mensen kunnen aantrekken en nieuwe relaties gelegd. Ook intern inspireert de manier van werken ons. Het sluit aan bij onze visie op herstel van mensen maar zet aan tot een andere kwaliteitsbeleving en vormgeven van de werkomgeving. Design komt heel dichtbij. Via het product en de samenwerking met Social label ontstaan nieuwe verbindingen.”

 

 

 

social label