Gezichten erachter

5

Even voorstellen
Petra Janssen en Simone Kramer zijn de gedreven initiatiefnemers van Social label.

Petra (rechts op de foto) gaf jarenlang les aan de Design Academy Eindhoven op de afdeling Man & Communication en verzorgde diverse Graduation shows. Zij is grafisch ontwerper en heeft samen met Edwin Vollenbergh Studio Boot, een multidisciplinair designbureau in ‘s-Hertogenbosch.

Simone (links op de foto) heeft haar eigen bureau C-mone voor cultuur & communicatie. Vanuit ruime ervaring in de creatieve sector ontwikkelt zij samenwerkingsprogramma’s en legt nieuwe verbindingen om de kunsten meer in het leven van mensen te plaatsen.

Gezamenlijke visie
De wereld mooier en socialer maken door mensen mee te laten doen,
te inspireren. Articipate!

Petra en Simone brengen kunst en design in de maatschappij. Via waardevolle designproducten gemaakt ism ontwerpers en werkplaatsen dragen we het gedachtegoed naar een inclusieve wereld waarin iedereen mee kan doen uit. Door hun combinatie communicatie en creativiteit samen met een flinke dosis idealisme en doorzettingsvermogen weten Petra en Simone nieuwe openingen te maken en verschillende groepen uit de samenleving te betrekken en verbinden. Elke keer weer ontstaat er een smeltkroes. Samen zijn ze sterk om nieuwe sociale waarden te verbeelden. Hun samenwerking krijgt concreet vorm in de stichting Social label – Socio economics. Waar tijd, betekenis en aandacht de nieuwe waarden zijn.

Het mooie is dat Social label niet bedacht is, maar ontwikkeld op basis van een vraag die ontstond tijdens Huttenfestival de Vlek -een festival om het nieuwe bouwen en samenleven te onderzoeken-  in september 2011. Het experiment en de verbeelding van sociale waarden krijgen een vervolg en blijken urgenter dan ooit.

Het Werkwarenhuis, Wereldse producten lokaal gemaakt
Petra en Simone hebben een droom en dat is een landelijke plek maken waar alle productlijnen, netwerken en energie, samenkomen. En het bijzondere is dat die droom werkelijkheid aan het worden is: er wordt heel hard gewerkt aan een Werkwarenhuis Den Bosch. Daar kan het grote publiek kennis maken met Social label, de makers, werkplaatsen, ontwerpers en gemaakte producten. In deze landelijke conceptstore tonen en verkopen de deelnemende werkplaatsen hun producten. Inspirerende ontmoetingen tussen makers, ontwerpers, wetenschappers, zorgprofessionals, bestuurders, publiek. Het onderzoeken van het nieuwe samenleven en creëren van waardevol werk waarin iedereen mee kan doen, krijgt hier verder vorm.

Op maat gemaakt
De jurken die Petra en Simone op de foto aan hebben zijn op maat gemaakt door naai-atelier Citydwellers Eindhoven. De exclusieve jacquard stof is geweven op de nieuwste machine van EElabels. Petra vertaalde de beeldelementen van Ria Mul in het grafisch dessin. De stof is per meter te koop.

social label