GOUD WAARD

nieuws-ddw-web-damesBevlogen begeleiders
Zonder Annemarie van Venrooij (links) en Annet Henskens (rechts), twee bevlogen vrouwen, die het creatieve proces van Social label >KOM (verhalend servieslijn) zorgvuldig begeleiden, kon zo’n mooi productlijntje nooit ontstaan. Door hun enthousiasme, vakmanschap en ervaring in keramiek kon er een groep van makers vanuit Cello en Demarrage worden samengesteld die samen aan de slag gingen  ism ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot).

Liefde voor het maken en de mensen
Het productieproces werd in nauw overleg afgestemd, de werkplaatsen werden opnieuw ingericht. Er werd zelfs een speciale giettafel aangeschaft. Naast alle inzet rond het vakmanschap, zijn Annemarie en Annet er altijd. Zelfs in de avonduren wordt de oven nog gevuld. Ze gaan mee naar film-/fotoshoots, en zelfs een dagje naar de TV-studio voor de opname van Koffietijd. Het hoort er allemaal bij en Annemarie en Annet doen het met veel liefde en betrokkenheid. Omdat ze zien dat ‘hun mensen’ groeien en gezien worden. Zelf worden ze ook weer geïnspireerd in de samenwerking met Social label en ontwerper Edwin Vollebergh die de levensverhalen van de makers van Cello en Demarrage/Reinier van Arkel als vertrekpunt nam voor het serviesgoed.

Bekijk hieronder het filmpje over >KOM dat filmmaker Anne-Marie van Oosteren maakte in opdracht van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

social label