Programma Hallo Hallo Wil je op de Radio

 

Radio Social label is speciaal voor mensen in werkplaatsen opgezet om het isolement door corona te doorbreken. De eenzaamheid tijdens corona vraagt aandacht. Tijdens het gesprek tussen maker Debbie en Minister President Mark Rutte had Debbie een prangende vraag. Wanneer mag ik uit mijn “gevangenis?”. Radio Social label heeft een pilot van 12 uitzendingen gedaan tijdens de eerste lockdown. Nu pakken we de draad op. Speciaal voor Radio Social label heft theatermaker Peer de Graaf een ‘jingle’ in de vorm van een rap gemaakt. In de uitzending komt hij live spelen en zingen voor een positieve vibe om alle makers een hart onder de riem te steken.

TUNE IN HERE

  • MAANDAG 19 OKTOBER 11.00 UUR >  interview met ontwerpers van Kranen Gille.  Wie zijn ze, wat betekent ontwerpen ten dienste van mensen? Social label >KLUIS is gemaakt met de jongens van WeenerXL, werkbedrijf gemeente ‘s-Hertogenbosch.
  • TUNE IN HERE

 

 

  • DONDERDAG 22 OKTOBER 11.00 UUR  > In 2012 was Jeroen al van de partij. Samen met zijn collega’s van de arbeidsmatige dagbesteding Woodworks, Amarant zorgorganisatie uit Tilburg. Ambassadeur van het eerste uur. Piet Hein Eek ontwierp speciaal voor hun Social label >HOUT. Vorige jaar lanceerden we nog samen het laatste ontwerp de Stoel.  Dit jaar is alles anders. Jeroen komt naar het Social label Lab en vertelt zijn verhaal. Ook ontmoet Jeroen zijn muziekmaatje Peer de Graaf. Presentator Elkse Verbraak
  • TUNE IN HERE

 

 

  • ZONDAG 25 OKTOBER, 11.00 UUR > Voordracht DoorgeefgedichtKameraden brengt de kennis en interesses van verschillende generaties bij elkaar. Samen met Bossche stadsdichter Doeko L. bedacht ze ‘Het Doorgeefgedicht’ – een gedicht dat steeds naar een andere generatie wordt doorgegeven en zo groeit. Sinds de aftrap, begin augustus, met een workshop van Gretha Goettsch van  ‘Dichter op de Koffie’ is het gedicht langs ruim 15 gelegenheidsdichters van 22 tot 80 jaar gegaan die er steeds een strofe aan toevoegde. De stadsdichter brengt het afgeronde gedicht ‘Mag ik je leeftijd even lenen?’  / Interview ontwerper Dick van Hoff. Lidewij Edelkoort nam zijn bezem als symbool voor “sweeping change” voor de wereld design tentoonstelling in Lille, Frankrijk en in Volkskrant magazine. Zelf zegt hij over Social label >VEEG “En dat te bedenken dat ik heel onzeker was om met een idee voor een bezem kon aankomen bij Social label. Mijn gedachte voor dit produkt worden verwoord door een ander . Dit is waarom ik zo van mijn werk hou, praten zonder woorden”.
  • TUNE IN HERE

 

————————

foto: Rene van der Hulst

social label