Hand in eigen Boezem

Voor de toekomst van Social label hebben we een aanvraag voor de BIS-ontwikkelfunctie bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ingediend. In het advies hebben we helaas kennis moeten nemen van het feit dat we helemaal niet behandeld zijn vanwege een procedurefout. We bleken een te bescheiden aanvraag te hebben ingediend.

Natuurlijk steken we de hand in eigen boezem. Maar de tijd waarin we leven en werken met de kans voor omdenken, juist nu, is het te belangrijk om het zomaar voorbij te laten gaan. Daarom hebben we de Raad voor Cultuur en Minister Van Engelshoven gevraagd alsnog naar ons plan te kijken zodat het bekend is en erkend wordt dat Social label stevig inzet op inclusie en een maatschappij waarin niemand aan de kant staat. Sterker nog het is ons DNA; via de kracht van design en communicatie brengen we uiterste werelden samen. We schalen vanaf 2012 langzaam op om de inhoud, authentiek, duurzaam en kwaliteitsvol te maken.

In 2015 kregen we de sleutel van een oude fabriek in Den Bosch en daarmee kreeg stichting Social label en de inmiddels opgebouwde designcollectie ook een plek in de spoorzone van Den Bosch. In 2018 opende Koningin Maxima na een intensieve verbouwing een nieuwe ruimte in de fabriek: het Social label Lab. Een uniek lab voor maatschappelijke vernieuwing in het Werkwarenhuis aan de Bossche Tramkade. Afgelopen jaren sleepte Social label diverse nominaties in de wacht en werd zelfs bekroond met een Dutch Design Award voor de wijze waarop design een nieuwe rol in de maatschappij krijgt.

Design met betekenis voor inclusie.

 

social label