Handweverij ASVZ

Mooi textiel handwerk op maat ism de ontwerpers van studio RENS
Handweverij ASVZ, de creatieve werkplaats van zorgorganisatie ASVZ in Tilburg, biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Renée Mennen en Stefanie van Keijsteren (studio RENS) zijn gevraagd om vanuit het ambacht van weven een Social label productlijn te ontwikkelen. Hierbij wordt de verbinding met het naastgelegen TextielLab/TextielMuseum benut voor een gezamenlijke lijn hoogwaardige designproducten die in eigen tempo gemaakt kunnen worden. Zo creëren we samen een werkstraat op maat met producten die gewaardeerd en gezien worden voor de mensen van handweverij ASVZ.

Samen op de foto en in gesprek
Afgelopen periode zijn we met Renée en Stefanie al een aantal keren op werkbezoek geweest bij de werkplaats en het textiellab. En onlangs hadden we met een grote groep makers en begeleiders de fotosessie met onze huisfotograaf René van der Hulst in de oude weverij van het Textielmuseum in Tilburg. Van de makers, begeleiders en ontwerpers samen maakten we weer een mooie groepsfoto. Tussendoor was er tijd voor een kop koffie in het Textielcafe en werden gesprekken gehouden met alle deelnemers. Tijdens het maken van de verschillende portretten en interviews is er veel persoonlijke aandacht. Een mooi moment om elkaar beter te leren kennen op een ongedwongen manier. De fotosessie zorgt voor veel plezier en motivatie om samen aan de slag te gaan.

Suleika
Suleika is een van de makers van Handweverij ASVZ. Na haar stage ging ze bij de handweverij aan de slag. Door haar fijne motoriek maakt zij de mooiste fijn geweven theedoeken. Suleika werkt heel geconcentreerd en naast het fijne weven kan ze bijzonder mooi improviserend borduren. Kortom een maker die het vakmanschap van zowel het borduren als het weven verstaat en helemaal in haar element is tussen de oude weefgetouwen.

 

 

social label