In de Media

MEST Magazine, 16 juni 2022

~

Galerieën vol internationale designers, gevels van gebouwen die een nieuwe print hebben en gigantische hallen vol designmerken met hun nieuwste collecties. Tijdens de Milan Design Week in juni 2022 kun je er niet omheen: design is overal. Ontwerpers van over de hele wereld trekken naar Italië om zichzelf te presenteren. Zo ook onze Brabantse designers. Vier ontwerpers aan het woord over hun nieuwe werk, Milaan en internationalisering.

Geschreven door: Simone Vos

Sociaal design

Petra Janssen van Social Label en Studio Boot uit Den Bosch, is in Milaan voor een lezing en expositie over The social side of design. Ze komt op uitnodiging van curator Wisse Trooster, het Nederlandse Consulaat in Milaan en de Nederlandse Ambassade in Rome.

“Met ontwerpen in het sociaal domein willen we systemen veranderen. Het is essentieel dat de overheid daaraan bijdraagt. Daarom vond ik het zo goed dat deze lezing en expositie vanuit de overheid zijn geïnitieerd”, vertelt ze na haar lezing in Isola.

Lees hier het volledig artikel

————————————————-

Duurzaam en Sociaal design Mooi met Meerwaarde

Special voor de Stylist. Magazine van de interieurprofessionals van BNS Crisp

Geschreven door: door Toon Lauwen

Groeien moet anders

‘De Toekomst is niet alleen circulair, maar ook sociaal, want die begrippen horen onlosmakelijk bij elkaar. Social label werkt graag met Nederlandse designers die eenvoudige maar veelzeggende producten ontwerpen in eerlijke materialen. Dingen waar mensen van houden, gemaakt door mensen die heel gemotiveerd zijn en voorheen vaak aan de zijlijn bleven.Inclusiviteit is geen modieuze frats, net zo min als duurzaamheid.”

meer lezen

social label