interview met Derya

FILMPORTRET 

DERYA CRAFT ATELIER SOCIAL LABEL 

Kun je vertellen wie je bent, met wie je bent en hoe je hier komt?

Ik ben Derya en ik kom uit Turkije. Daar was ik lerares. Ik ben naar Nederland gekomen door politieke redenen. Ik werk nu hier in Nederland, want ik wil hier opnieuw lerares worden. Ik vind lerares worden heel leuk, net als mijn werk, borduurwerk. Ik volgde een master over handvaardigheid en ontwerp. Nu wil ik nog een keer mijn werk maken.

Wat vind je hier zo leuk?

Ik vind het hier heel leuk, want ik maak borduurwerk met de naaimachine. 

Dit zijn ook mijn hobby’s en ik vind mijn collega’s heel aardig. Ik vind Nederlands spreken soms moeilijk. Mijn collega’s helpen mij dan. Ik werk thuis aan mijn nederlands, maar soms vind ik woorden heel moeilijk. Ik schrijf het op en neem het mee naar mijn collega’s en zij 

vertellen me meteen hoe ik het moet zeggen. Ik vind het heel leuk en er is een gezellige sfeer.

Is dit belangrijk voor jou om hier te zijn?

Ja, ik vind het belangrijk want ik maak nieuwe producten en ik ontmoet andere collega’s en leer nieuwe dingen. Bijvoorbeeld ik vond sommige technieken moeilijk, dus ik vraag mijn collega’s of mijn collega’s vragen mij. Ik vind het heel logisch en belangrijk. 

Je bent hier ook heel creatief en je hebt hier ook dingen gemaakt, met je collega’s. Je maakt ook iets wat op een show te zien is, toch?

Ja, het heeft heel veel karakter. We maken altijd andere dingen, niet altijd hetzelfde maken. Wij denken eerst wat we met spullen kunnen maken, beter. Daarna maken we het, het wordt dan netjes.

Tot slot, waar ben je het meest trots op?

Mijn werk, ik ben trots op borduurwerk. En met het kennismaken met collega’s.

link film cultuurparticipatie

social label