Maakproces

Werkbezoek Kiki van Eijk
Op 20 juni bezochten de begeleiders van RIBW Brabant uit Tilburg de werkplaats van ontwerper Kiki van Eijk op Strijp-T in Eindhoven. Daarnaast was ook Claudia die als cliënt veel affiniteit heeft met fijn werk en textiel meegekomen. Met het werkbezoek willen we begeleiders en cliënten inspireren en het vakmanschap stimuleren zodat zij dit weer kunnen overdragen binnen hun organisatie voor een stimulerende omgeving met mooi werk.

Schermafbeelding 2016-07-04 om 13.09.04

Veel en verfijnd werk
De vraag van RIBW Brabant aan Social label was vooral om veel en verfijnd werk te ontwerpen waaraan een diverse groep mee kan doen en waarmee bij voorkeur de samenwerking tussen de creatieve werkplaats en houtwerkplaats wordt gestimuleerd. Social label vroeg vervolgens ontwerper Kiki van Eijk om een product van leer te ontwikkelen met verschillende werksoorten op maat voor de mensen van RIBW Brabant. Na een grondig vooronderzoek presenteerde Kiki de eerste ontwerpen en lichtte het maakproces zorgvuldig toe. RIBW Brabant kan verder met de voorbereidingen, o.a. het inzamelen van materiaal, restanten leer en het maken van de eerste proefjes.

 

Schermafbeelding 2016-07-04 om 13.08.39

Presentatie prototypen tijdens DDW
We werken toe naar de presentatie van de eerste serie tijdens de Dutch Design Week in oktober. Ook dit jaar houden we op de eerste zondag van de DDW, 23 oktober, een plenaire bijeenkomst in de fabriek van Piet Hein Eek op Strijp-R met alle betrokken makers, begeleiders, managers, ontwerpers en bedrijven. We presenteren dan de nieuwste Social label productlijnen en de makers aan het grote publiek. Nog even geduld dus. Ondertussen is er volop werk aan de winkel.

001 kiki

social label