Nieuw partnership

IMG_0592

Goed voor ambitie en talenten
Stichting Social label gaat samen werken met RIBW Brabant voor een nieuwe productlijn op maat. De cliënten die door RIBW Brabant worden begeleid hebben een psychiatrische achtergrond, maar vooral ook ambities en talenten. Binnen werkprojecten leren ze met extra ondersteuning van leer-werkcoaches niet alleen een beroep, maar ook hoe ze maatschappelijk weer mee kunnen doen.

Loes Heesakkers, manager Centra voor Activiteiten en Arbeid: “Het feit dat mensen weer kunnen mee doen én weer mee tellen geeft een boost aan hun zelfvertrouwen Dat mensen mee kunnen werken aan een hoogwaardig designproduct maakt ze terecht trots. Dat is goed voor hun ontwikkeling en uiteindelijk ook voor hun plek in de maatschappij.

Ontwerper Kiki van Eijk
Social label vroeg ontwerper Kiki van Eijk om een designproduct-lijn op maat mee te ontwikkelen waarin de doelgroep van RIBW Brabant aantrekkelijk en waardevol werk kan doen. Haar collectie  wordt wereldwijd in galeries, musea en beurzen gepresenteerd. Zelf kunt u een kijkje nemen op haar website kikiworld.
We zien ernaar uit om deze product-/innovatielijn komende maanden met RIBW Brabant en Kiki van Eijk verder te ontwikkelen. De publiekspresentatie staat gepland voor Dutch Design Week 2016. Ondertussen leven er bij RIBW Brabant al volop plannen om het vakmanschap in hun werkplaatsen te verbeteren en voor meer mensen mooi werk te creëren.

foto: Aankondiging nieuw Social label tijdens DDW15 in de fabriek van Piet Hein Eek

social label