Social label >Kluis te koop in onze shop

Ja ik wil hem bestellen

Maakproces

Weener XL, werk- ontwikkelbedrijf gemeente ‘s-Hertogenbosch, zet zich in om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar werk toe te leiden. Op hun eigen locatie bieden zij vooral dienstverlenende werkzaamheden. De werkplaats was niet meer in gebruik. Om het maken weer terug te brengen, blaast Social label met productlijn >KLUIS de voormalige werkplaats nieuw leven in.

Het product is ontworpen door ontwerpduo Kranen/Gille. Op basis van de werkzaamheden assembleren, schroeven en boren bedachten Jos Kranen en Johannes Gille een opbergdoos van handgeborsteld aluminium om waardevolle zaken in op te bergen. De mensen leren het ambacht van ‘zetten’ van een werkbegeleider samen met een herintreder als leermeester. Mooi handwerk en tastbare designproducten die in eigen tempo, op de eigen zetbank in de werkplaats vervaardigd worden.

Jules  Ik sorteer nu textiel, maar ben wel toe aan wat anders. Ik wil iets nieuws leren en met mijn handen iets maken.  Ik ben een pietje precies, nieuwsgierig en heb een engelen geduld. In mijn vrijetijd werk ik aan een maquette van karton van het oude station van architect Cuypers. Het uitpluizen en in elkaar zetten vind ik fijn om te doen.”

Karel  “Ik hou van fijn en secuur werk. Het assembleren van deze aluminium dozen met houten onderdelen vraagt de nodige precisie”.

Leo “Ik ben een vakman, handig met m’n handen. Met name houtbewerking is m’n vak. Het zetten van alumiumplaten is weer een nieuwe uitdaging. Je bent nooit te oud om te leren. Ik heb d’r zin in!”

Henk “Assemblage is mijn ding. Ik ben vrij handig en sta open om iets te leren. Ik zet door ondanks mijn immuun ziekte”.

Eugene “Mijn achtergrond is LTS constructiebankwerker. Ik heb gewerkt op verschillende montage-afdelingen bij verschillende producten”.

Lucien “Vroeger heb ik gewerkt op de hout- en montage afdeling. Dus ik weet hoe het moet. Door reuma ben ik afgekeurd maar ik wil graag werken, niet zeuren. In mijn eigen tempo kan ik nu nog steeds mooie dingen maken”.

 

social label