LAUNCH

Lancering nieuwe labels tijdens DDW op 21 oktober 2018
11.00u in de werkplaats van Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30 Eindhoven

Social label >SKIN
by Studio RENS & Handweverij ASVZ ism TextielMuseum/TextielLab

maakproces
Stefanie van Keijsteren en Renee Mennen maakten speciaal voor de wevers van zorggroep ASVZ in Tilburg een nieuw weefgetouw voor een innovatief ontwerp op ambachtelijke wijze. De begeleiders en medewerkers TextielMuseum/TextielLab werken samen om het vakmanschap van het weven bij ASVZ een nieuwe richting te geven. Dit resulteert in een eigenwijs mode-accessoire.

maker Jose
Jose werkt op de weefgetouwen in de werkplaats van ASVZ in Tilburg op donderdag en vrijdag. Ze maakt diverse creatieve textielproducten. Ze staat bekend als een hele creatieve dame die graag zelf dingen uitvindt.

Social label > TIJD
by Joost van Bleiswijk & ARTE ism Senzer

maakproces
Jongeren gescout door werkbedrijf Senzer zoeken uit restmateriaal granieten stukken bij ARTE groep in Helmond. Ontwerper Joost van Bleiswijk benut de high tech machines in de nachtelijke uren voor lasersnijden van het granieten materiaal. Hierdoor is overdag tijd om met de handen een mooi uurwerk in elkaar te zetten. ARTE en Senzer laten zo zien dat zij zich inzetten om jongeren een kans te geven zich te ontwikkelen in een high tech omgeving via dit designproduct.

maker Joey
Spannend om van dichtbij het maakproces te volgen. Ik kijk ernaar uit om met Joost samen te werken in deze echte fabriek. Ik werk graag met mijn handen.

Studio RENS & Handweverij ASVZ ism TextielMuseum/TextielLab
Joost van Bleiswijk & ARTE ism Senzer
social label