Lectures & expo’s

MARSEILLE  – LIDEWIJ EDELKOORT

Rethinking the fashion system
Op uitnodiging van Lidewij Edelkoort vloog Petra naar Marseille om Social label te presenteren tijdens een tweedaags programma over ‘rethinking the system’ i.s.m. Latitude40nord, Aix Marseille Universite en Parsons school. Op dag 2 was de presentatie onder het thema: “Exploring original emerging concepts that are leading the way to doing business, creating, retailing, producing differently.” Andere sprekers waren Daniel Harris, Pascal Dulex, Margreet Sweerts, Saskia van Drimmelen, Sebastien Kopp, Yann Rivoallan, Jean-Paul Lespagnard en Lidewij Edelkoort.

AMSTERDAM – STICHTING DOEN

top 10 sociaal ondernemers nederland
Op uitnodiging van Stichting DOEN presenteerde Social label zich samen met 9 andere sociaal ondernemers tijdens het event ‘Social Entrepreneurs’ in Restaurant Fifteen Amsterdam. Fifteen is gebaseerd op het concept van Jamie Oliver ‘Using the magic of food to transform lives’. De presentatie werd gedaan voor diverse internationale charitatieve instellingen.

GEMEENTE DEN BOSCH – ESSE

‘Employability Skills through Social Enterprises’
Het samenwerkingsproject ‘Employability Skills through Social Enterprises’ van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch is gericht op het creëren van werkgelegenheid voor jongeren in een veranderende economie. Steeds meer sociaal ondernemers geven hier invulling aan. In het Werkwarenhuis ontving Social label de internationale gasten om ervaringen uit te wisselen en nieuwe inzichten te stimuleren. De presentatie werd gegeven in het Werkwarenhuis voor een delegatie uit Plymouth – UK.

Kijk hier voor meer informatie over Esse europe

 

EXPO’S

MINISTERIE OCW DEN HAAG
De sociaal duurzame designcollectie van Social label is nog een paar weken te zien in de vrij toegankelijke expositieruimte van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) in de Rijnstraat 50 in Den Haag, pal naast het centraal station.

DESIGNKWARTIER DEN HAAG 

Woth- wonderful thing department store
Zeeheldenkwartier Den Haag 27-29 mei. Naast de expositie bij het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap was Social label ook te zien bij WOTH tijdens het festival Designkwartier in Den Haag, dat in het teken staat van vernieuwend Nederlands design. WOTH wonderful things is ook de naam van het nieuwe magazine onder redactie van Toon Lauwen en Mary Hessing wat binnenkort op de markt komt.

DDW 2016

Strijp-R Piet Hein Eek
10 dagen lang zijn de Social label producten weer te zien en te koop tijdens de DDW (22-30 oktober) in de werkplaats van ontwerper Piet Hein Eek op Strijp-R. Ook dit jaar presenteert Social label twee nieuwe labels:

  1. Ontwerper Kiki van Eijk met RIBW Brabant (Tilburg)
  2. Ontwerper Edward van Vliet met Stichting Vrolijk Werk (Den Haag)

Kijk hier voor meer informatie over DDW 2016

 

Schermafbeelding 2016-07-04 om 13.43.09

 

social label