4 expo’s tijdens de DDW 2016

Social label tijdens Dutch Design Week 2016 Eindhoven

Pop up Werkwarenhuis van Social label
In de werkplaats Fabriek Piet Hein Eek Tijdens DDW16 Eindhoven is de fabriek van Piet Hein Eek negen dagen lang de hoofdlocatie van Social label, een pop up Werkwarenhuis, waar de gehele collectie van Social label te zien en te koop is, waar diverse werkplaatsen workshops geven en hun verhaal mee vertellen.

NB: In ’s-Hertogenbosch (Tramkade 22-24) is het Werkwarenhuis van Social label het hele jaar door geopend. Winkel, restaurant en lab ineen, waar gewerkt wordt aan andere oplossingen voor werk en meedoen.

5t6a7926

 

5t6a7949

 

expo Dutch Design Awards Veemgebouw (Strijp-S)
Het project >VEEG van de ontwerpers van Social label, ontwerper Dick van Hoff en werkplaats Cambio is genomineerd voor de Dutch Design Awards in de categorie: Services & Systems.: …Design richt zich hier op veel meer dan alleen de bezem. De relatie tussen de betrokken partijen is hier ontworpen, evenals het productieproces. Het systeem dat hier is opgezet is bijzonder, omdat het er in slaagt de kracht van (sociaal achtergestelde) mensen te ontdekken en in te zetten…, commissie DDA.

 

service-en-system

 

expo DDW ‘The Making of Your World’ Klokgebouw (Strijp-S) Deze expo laat zien wat er komt kijken bij het zo duurzaam mogelijk maken van producten. Kunnen we naast economische waarden ook andere waarden een centrale rol geven? Curator  De jas ontworpen door Borre Akkersdijk en vervaardigd uit oude De Waard tenten krijgt hierin speciale aandacht. De jas maakt deel uit van het project >SCHORT dat Social label initieerde i.h.k.v. Aanval op Schooluitval. Jonge schoolverlaters leren het vakmanschap in werk/leer-atelier Citydwellers.

Curator: Concept: Bas van Abel en Dutch Design Foundation | Samenstellers: Bas van Abel, Reinder Bakker, Hester van Dijk, Tim Vermeulen, Dries van Wagenberg

 

making-your-world

 

expo Making school by Jurgen Bey Veemgebouw,
8e verdieping (Strijp-S) >VEEG >SCHORT

Met deze expositie presenteert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de resultaten gericht op het verbeteren van de onderwijsomgeving door de inzet van ontwerpers uit de gehele breedte van de creatieve industrie. Social label >VEEG en SCHORT worden getoond als concreet resultaat voor vernieuwing en verbinding beroepsonderwijs.

 

making-school

 

 

social label