Makers van Pameijer

MOOI HANDWERK

Mooi Handwerk is niet voor niets de naam van textielgroep zorgorganisatie Pameijer. Onder de bevlogen begeleiding van Maddy en Assilla maken de mensen diverse werken van textiel. Of het nu gaat om vilten, borduren of naaien. De begeleiders zien de mooiste handwerken uit de handen van de mensen ontstaan, van geïmproviseerde fijne borduurwerkjes tot gehaakte kleurrijke lappen. Hieronder introduceren we de makers van creatieve handwerkplaats Pameijer. Zie voor meer informatie over het product en proces van samenwerken: update Social label >WARM.

BEGELEIDERS

Assilla
‘Na 5 jaar als vrijwilliger werkzaam te zijn geweest bij de textielgroep ben ik sinds 2 jaar in dienst bij Pameijer. De fijne kneepjes van het vilten en handwerken heb ik van onze getalenteerde cliënten geleerd. Erg leuk  om met deze doelgroep te werken. Er heerst een fijne en gezellige sfeer.’

Maddy
‘Met enthousiasme en creativiteit werk ik samen met de mensen van ‘onze’ textielgroep Mooi Handwerk aan mooie producten. Natuur, vormen, kleuren en materialen zijn ons uitgangspunt. Ieders talent en unieke bijdrage zorgen voor een waardevol proces. Leerzaam en op ontwikkeling gericht. Voor mij werkt dit heel inspirerend en maakt mijn werk bijzonder. Het is vooral dat samen doen wat verbinding, passie en energie geeft. Zo leren en groeien we met elkaar.’

Begeleiders op de foto vlnr: Maddy en Assilla

MAKERS

Wendy
Wendy is een talent op het gebied van borduren, vilten, naaien en allerlei textiel-werkjes. Zij is een familiemens en houdt heel veel van haar hond Spike. Wendy is sociaal en vindt het leuk om met anderen samen te werken.

Danny
Danny doet graag afwisselende taken in ons pand, zoals conciërgetaken, schoonmaken en de wekelijkse legionellacontrole. Je kan Danny gerust op pad voor een boodschap sturen. Daarnaast kan hij goed vilten en enveloppen stempelen. Danny werkt ook bij een zorgboerderij in de bediening.  Hij is behulpzaam naar anderen. Danny heeft ook zijn eigen appartement en deze houdt hij zelf schoon en netjes. Hij is hier erg trots op.

Wies
Wies kan goed vilten en haken. Zij doet ook graag een boodschap. Het is voor Wies erg belangrijk dat zij om 13.00 uur naar huis mag!

Sharmaine
Sharmaine heeft een eigen manier van werken. Ze zoekt, knipt en borduurt de prachtigste creaties van vilt of stof. Wat Sharmaine ziet dat kan ze ook maken! Ze haakt en breit in tempo en kiest het liefst zelf de kleuren. Dit zijn felle, vrolijke kleuren.

Kimberly
Kimberly tovert een mooie lach op haar gezicht als zij iets leuk vindt. Kimberly houdt van de kleur roze en van haar 3 honden. Zij kan heel mooi borduren. Kimberly werkt nauwkeurig en precies.

Berry
Berry is een vrolijke, blije dame die erg graag komt werken. Ze houdt erg van grapjes en kan dan echt de slappe lach krijgen. Met Berry is het altijd gezellig. Ze houdt van breien, haken en doet iedere week de was voor de groep.

Marco
Marco werkt vijf dagen bij Pameijer Print en dit doet hij met heel veel plezier. Marco is een hardwerkende en collegiale man. Hij reist met het OV en dan graag samen met Sabine of anderen van het werk.

Sabine
Sabine werkt op de printgroep. Sabine ziet en hoort alles! Ze houdt ervan om iedereen voor de gek te houden. Sabine vindt het fijn om afwisselend werk te doen, ze werkt sneller dan het geluid. Sabine reist met het OV naar het werk. Samen met haar collega’s reizen, vindt zij gezellig.

Op de foto (fotograaf Rene van der Hulst):
Wendy, Kimberly, Danny, Marco, Berry, Wies, Sharmaine, Sabine 

 

 

 

 

 

 

 

social label