>MASK doorkijk in de wereld van ….

5T6A1374Het nieuwe Social label >MASK is een bijzondere samenwerking tussen beeldend kunstenaar Marc Mulders en Ria Mul van Artenzo (Amarant Groep). Ria is een bijzondere kunstenaar die al een hele tijd schildert en al eerder samenwerkte met Marc. Voor >MASK zijn ze al bijna een half jaar samen aan het werk.Via>MASK kijken we door de ogen van Ria. Het publiek kijkt mee in haar belevingswereld en zij wordt juist uitgenodigd om een stukje uit haar eigen wereld te komen.

Bijzondere klik
Marc: ‘Ria groeit als kunstenaar en ook in sociaal opzicht. Door haar zware autisme is ze een beetje zoals jonge kunstenaars die je nog bij de hand mag nemen om ze te laten groeien in hun talent’. Mulders wil graag een bijdrage leveren aan de persoonlijke groei van Ria. Vanwege hun bijzondere klik kan hij haar uitdagen om haar wereld te verbeelden en een ‘visueel’ gesprek aangaan via de schilderkunst.

Textiellijn
Deze co-productie vormt de basis voor een nieuwe textiellijn: Social label > MASK. Deze productlijn bestaat uit een basisstof en kussens met unieke beeldstatements. De exclusieve jacquard-stoffen worden geproduceerd door EE Labels en de kussens worden gemaakt door Citydwellers.

Citydwellers is een werk/leerplek voor textiel in Eindhoven waar naast stagiaires en vrijwilligers, ook mensen met een taalachterstand of psychiatrische achtergrond werken. Met Social label >MASK creëren we waardevol nieuw werk voor kwetsbare groepen en openen de wereld van Ria voor een groter publiek. Ook benieuwd geworden naar >MASK? Tijdens de Dutch Design Week in oktober wordt dit nieuwe Social label gepresenteerd!

 

social label