Move Atelier

Dans was de eerste taal van de mensheid en overbrugt cultuurverschillen. Dansen kan iedereen. Met dansen kun je verschillende emoties uitdrukken en sferen overbrengen. Door uit te gaan van de eigenheid en capaciteiten van de deelnemers is een eventuele beperking niet meer waar het om gaat. Het zijn juist de persoonlijke kracht en mogelijkheden van de danser die naar voren komen om zijn of haar verhaal te vertellen. Uitgangspunt is de deelnemer(s).

Vanuit uitwisseling van gedachten en ervaringen en de co-creatie van producten, kan er beter op maat voor de mens ontworpen worden. Door vanuit zorgvuldigheid contact te maken, te observeren en nieuwe impulsen aan te reiken, kan zich een nieuwe wereld openen.

Move-atelier van Social label werkt met choreografen en dansers die de communicatieve skills hebben om vanuit hun persoonlijk benadering te kijken naar de capaciteiten en kwaliteiten van mensen. Die kijken naar een uitdrukking, een lichaam in beweging, elkaar inspireren, ontroeren en verrijken. En vooral ook vertrouwen kunnen geven aan de manier waarop de deelnemer zich graag wil uitdrukken met haar/zijn lichaam.

——————

Ateliermeesters

Kelly Vanneste is afgestudeerd aan de dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Als contemporairy danser was zij te zien in voorstellingen van diverse gezelschappen. Daarnaast maakt ze eigen producties vanuit Alienated Performance Art. Als dansperformer is ze al een aantal jaren betrokken bij het Werkwarenhuis. En sinds vorig jaar ook bij Social label. Voor het Werkwarenhuis was ze een van de initiatiefnemers van Pinkbox en presenteerde samen met andere dansers onder meer Human Spaces en diverse producties tijdens speciale edities van Club W. Vorig jaar ontwikkelde ze vanuit het Move Atelier van Social label samen met Jana Slegers de danspilot Zullen we samen…

——————

Jana Slegers studeert danseducatie op de dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Al vanaf haar 16e jaar gaat Jana als vrijwilliger mee op vakantie met mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Het meegaan op reis ervaart ze als heel leerzaam, vooral om te zien hoe mensen in het leven staan. Leven vanuit mogelijkheden waarbij het niet perfect hoeft te zijn. Ze wil haar twee passies: dansen en omgaan met mensen met een beperking combineren. Ze wil via de taal van de dans laten zien dat een beperking geen beperking hoeft te zijn maar juist een extra expressiemiddel om je te laten zien. Het gaat om dansen in je eigen ritme en samen op het podium staan.

Jet Hendrickx, moeder van Sanne over het dansduet ‘Zullen we samen…’ 
“Het project is als een cadeau. Voor Sanne is dans een goede vorm om zich te uiten en gezien te worden. Dankzij de liefdevolle aanpak van Jana met veel geduld opent zich een nieuwe wereld voor haar. Deze nieuwe ervaring zou ik meer mensen gunnen.

Op de foto v.l.n.r. : Alice (begeleider ASVZ zorg), Jana (ateliermeester en danser duet), Sanne (client ASVZ en danser duet), Jet (moeder van Sanne) en Kelly (ateliermeester Move atelier).

social label