ZIE MIJ

Social label > ZIE MIJ

Move Atelier in het Social label Lab

Afgelopen periode kwamen iedere twee weken deelnemers van diverse zorgorganisaties naar het Social label Lab om les te volgen van dansmakers Kelly Vanneste en Jana Slegers. De lessen zijn zodanig opgebouwd dat iedereen op zijn of haar niveau zich kon bewegen en ontwikkelen. Vanuit het thema je thuis voelen, verbeelden deelnemers hun beleving in verschillende bewegingen.

Via eigen expressie ontstond een gezamenlijke performance waarin de deelnemers van Artenzo/Amarant zorgorganisatie zich laten zien. Ik ben hier. Thuis voelen, in je lijf, of op een plek. Zie mij!

Klik hier voor film 

———————————

Meer over de deelnemers

Deelnemers (op foto v.l.n.r.)

Marcel
Marcel houdt van muziek. Hij kan veel teksten meezingen, ook de Engelse. Thuis luistert hij graag naar de Spice Girls, hij vindt dat ze goed kunnen dansen. Marcel vertelde dat hij het soms moeilijk vond om geduld op te brengen bij het aanleren van de dans. “Op de foto gaan in het gele shirt vond ik heel leuk!”.

Manon, zorgbegeleider Artenzo
De cliënten genoten zichtbaar van het dansen en bewegen. De muziek die Kelly en Jana gebruiken, is anders dan de muziek die cliënten dagelijks horen. Het was mooi om te zien hoe de meesten zich konden overgeven. De uiteindelijke dans is heel organisch ontstaan, cliënten hadden inbreng in de choreografie.

Wally
Wally geniet van samen dingen doen. Samen dansen vond hij prachtig.
Hij kijkt goed en probeert dat na te doen.

Cindy
Ik hou van stadsbussen en stations. Ik maak er foto’s van, mooie tekeningen en schilderijen. Ook hou ik erg van dansen. Zo heb ik een aantal jaren Line dancing gedaan. Ik oef veel thuis op mijn kamer voor de spiegel. Theaterdans is nieuw voor me maar ik wilde het wel eens proberen. En dat bevalt heel goed. Jana en Kelly zijn heel aardig en behulpzaam. Ik voel me fijn en veilig in de groep. Samen met de andere deelnemers op de foto gaan op de verdieping van het Werkwarenhuis was voor mij een heel avontuur en best een beetje spannend. De flits vond ik erg scherp, daarom keek ik soms even weg. Er waren best veel mensen bij maar ik voelde me toch op mijn gemak. 

Karin
Ik dans voor mijn plezier. Zelf vind ik dat ik niet zo goed kan dansen maar dat vind ik niet zo erg want ik doe het voor mijn lol. Ik word er blij van en het gele shirt past me goed. Heel blij word ik ook van Manon, onze begeleider die altijd zo spontaan is. En ik vind de plek bij Social label waar we dansen fijn. Het is elke keer weer een verrassing. Samen met Manon en de anderen in de bus is als een uitstapje elke keer weer.

Jadwiga
Moderne dans spreekt me aan en wilde ik wel eens proberen. Zelf dans ik al 4 jaar en sinds een paar maanden nu ook hier. Ik vind het heel leuk om te dansen en les te krijgen, zodat ik thuis ook beter wordt in dansen. Ik vind de sfeer fijn. Je merkt dat de mensen die de lessen geven het met plezier doen. Het ging vandaag gelukkig erg goed. Naast dansen, schrijf ik ook graag. Ik heb een schrift, een soort dagboek, waarin ik elke dag wat schrijf. Even tijd voor me zelf. De gedichten die erin staan, zou ik best eens voor willen dragen. 

 

Ateliermeesters Move atelier

Kelly Vanneste is afgestudeerd aan de dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Als contemporairy danser was zij te zien in voorstellingen van diverse gezelschappen. Daarnaast maakt ze eigen producties vanuit Alienated Performance Art. Als dansperformer is ze al een aantal jaren betrokken bij het Werkwarenhuis. En sinds vorig jaar ook bij Social label. Voor het Werkwarenhuis was ze een van de initiatiefnemers van Pinkbox en presenteerde samen met andere dansers onder meer Human Spaces en diverse producties tijdens speciale edities van Club W.

Jana Slegers is afgestudeerd op danseducatie bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Al vanaf haar 16e jaar gaat Jana als vrijwilliger mee op vakantie met mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Het meegaan op reis ervaart ze als heel leerzaam, vooral om te zien hoe mensen in het leven staan. Leven vanuit mogelijkheden waarbij het niet perfect hoeft te zijn. Ze wil haar twee passies: dansen en omgaan met mensen met een beperking combineren. Ze wil via de taal van de dans laten zien dat een beperking geen beperking hoeft te zijn maar juist een extra expressiemiddel om je te laten zien.

———————————

Recently, participants from various care organizations have been coming to the Social label Lab every two weeks to take dance lessons from Kelly Vanneste and Jana Slegers. The classes are structured so that everyone can move and progress at his or her own level. Based on the theme of feeling at home, participants portray their experience through different movements. Through the participants’ own expression, a collective performance has been created; this has been recorded on film with participants from Artenzo/Amarant healthcare organisation. Feeling at home in your body, in a place where you can be and show yourself.
Do you see me? I am here.

social label