EXPO New Icons – Rietveld now

En Social label is er bij!
De expositie is van 24 juni – 9 oktober 2017 te zien in De Kazerne in Eindhoven.

Piet Hein Eek en Edwin Vollebergh (studio boot) die zich verbonden hebben aan Social label zijn gevraagd door Curator Annemoon Geurts  met hun Social label producten:  resp. >HOUT sloophouten tafelset  en werkplaats Woodworks/Amarant en >KOM verhalend servies en  werkplaatsen Cello zorg en Reinier van Arkel (mensen met psychische problemen).

Daarnaast ook Atelier NL (t.e.), Maarten Baas (Lensvelt), Joost van Bleiswijk, David Derksen, Studio Drift, Jella Lena van Eck, Jalila Essaïdi, Dave Hakkens, Arne Hendriks, Chris Kabel (Label/Breed), Jelle Mastenbroek & OWOW, Christien Meindertsma (Label/Breed), Bertjan Pot (Weltevree), Wieki Somers (t.e.), VANTOT (Envisions), Emma Verhoeven, Marcel Wanders (Moooi)

Mondriaan tot Dutch Design
In 2017 viert Nederland het honderdjarig bestaan van De Stijl. Met een grote expositie sluit de Kazerne aan op het themajaar Mondriaan tot Dutch Design. Daarbij gaat het podium voor design nadrukkelijk voorbij aan de uiterlijke karakteristieken van De Stijl, aan de rechte lijnen en primaire kleuren. De focus ligt bij de inhoud: bij de versmelting tussen vorm en functie en de zoektocht naar een nieuwe universele taal om de huidige maatschappij te duiden.

Meer expo’s

X BANK – AMSTERDAM
De expositie van de hele collectie van Social label is deze zomer ook nog te zien bij X BANK, spuistraat Amsterdam. Met vrijdagmiddag 14 juli nog een laatste live workshops van Social label >SCHORT ontworpen door Borre Akkersdijk en gemaakt door Werk-/Leeratelier Citydwellers uit Eindhoven.DUTCH BIKE – ARNHEM
Social label >VEEG ontwerp van Dick van hoff gemaakt van oude fiets frames door werkplaats Cambio is weer terug van Dutch Bike in Arnhem. De expo met het nieuwste, beste en meest bijzondere van Nederlandse fietsontwerpers gecureerd door Leonne Cuppen van Yksi Ontwerp. Met futuristische concept-bikes, topmodellen van bekende merken, prototypes van designers en speciale ontwerpen van kleine bedrijven en producenten in nichemarkten.

BIKE EXPO ARNHEM
De fietsexpo rond Velo-city in Arnhem toont de laatste snufjes tegen fietsendiefstal. Waaronder ook Social label >VEEG!

social label