van OCW naar DDW

Van Den Haag naar Eindhoven

Na een expositie van een half jaar in de etalage bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, een prominente locatie bij het centraal station, in Den Haag, reist de collectie van Social label binnenkort door naar de Dutch Design Week in Eindhoven.

Pop up WerkWarenhuis – Loctie: Piet Hein Eek Strijp R

Van 22-30 oktober is de Social label collectie 10 dagen lang te zien tijdens DDW16 in de Fabriek van Piet Hein Eek op Strijp-R Eindhoven. Met op zondag 23 oktober 10.30u de presentatie van nieuwe labels met ontwerper Kiki van Eijk en RIBW Brabant en Edward van Vliet en stichting Vrolijk Werk. Zet deze datum alvast in je agenda. Uitnodiging volgt binnenkort.

Dutch Design Awards – Locatie:Veengebouw 

Daarnaast krijgt de ‘bezem-collectie’ , Social label >VEEG, ontworpen ism Dick van Hoff een plek met alle ‘nominees van de Dutch Design Awards 2016’ in het Veengebouw op Strijp-S in Eindhoven. Hierop kan gestemd worden voor de Publieksprijs. Op 29 oktober horen we van de internationale jury of we een Dutch Design Award winnen in de category Services & Systems. Na de DDW zal deze expo gaan reizen als ‘het beste van Dutch Design 2016’ over heel de wereld.

It’s Your World Programma van Dutch Design Foundation – Locatie: Klokgebouw

De Dutch Design Foundation gelooft in de kracht van designers om de wereld beter, leefbaarder en mooier te maken. Daarom heeft de DDF als één van haar vier programmalijnen nadrukkelijk de programmalijn It’s Your World ontwikkeld. Binnen It’s Your World laat de DDF zien hoe designers oplossingen ontwerpen voor problemen, uitdagingen en vraagstukken die vandaag en morgen in de samenleving – in your world – spelen. DDF laat daarbij zien hoe design een versneller is om anders te leren omgaan met die vraagstukken; hoe design nieuwe paden zichtbaar maakt en ook een nieuw gebruikscultuur mogelijk maakt. De Jas van Borre Akkersdijk gemaakt van De Waard tenten onderdeel van het project Sociallabel>SCHORT zal hier  ook te zien zijn.

social label